Mobilt Bredbånd 300gb

mobilt bredbånd 300gb bilde

Mobilt bredbånd med 300gb datakvote

Har du en stor familie og er nødt til å være på mobile løsninger for å få en ordentlig og stabil internettforbindelse hjemme? Da har du behov for mye data. Og data rollover. Det er ikke noe å legge skjul på at i dagens samfunn er internett noe av de viktigste tjenestene man abonnerer på. TV er langt fra det viktigste, siden man faktisk kan streame masse via bredbåndet sitt, og da blir liksom parabol / Kabel-TV abonnementet litt overflødig. Det er lettere å være uten TV signaler enn internettforbindelse.

Så hvilke leverandører kan levere skikkelig mye data til deg via mobilt bredbånd, og til hvilke priser?

Vel, det finnes i hovedsak 3 ulike nettverksoperatører i Norge i dag. Disse er henholdsvis Telenor, Telia og ICE.net. Sistnevnte har virkelig sett behovet for å utvide datapakkene som er tilgjengelige med hele 50% i forhold til de største fra Telia og Telenor som er på 200 GB i dag med Data Rollover. Og det faktisk til omtrent samme pris. Så ikke nok med at du får vesentlig mer data, men det koster ikke noe mer dersom du hadde hatt en av de største pakkene fra disse to leverandørenene. Andre leverandører som Talkmore, Chili Mobil eller Saga Mobil kommer ikke i nærheten av dette med sine usle 100 GB. Så ICE.net er den eneste leverandøren i dag som tilbyr mobilt bredbånd med 300 GB og Data Rollover. Og akkurat nå er det kampanjetilbud med halv pris i 6 mnd. Da sparer du nesten 2400 kroner.

Hva med hastigheten?

ICE sin teknologi har som med de andre operatørene gjennomgått mange forandringer igjennom årene som har gått, og til tross for at de to største, Telia og Telenor lover de høyeste makshastighetene, er det lite som tyder på at dette har noe vesentlig å si for bruken, da man skjelden oppnår dem i det hele tatt. Og så kommer det an på om du er i dekning for 4G eller 4G+. Dette har mye å si da det er stor forskjell på måten data pakkes og sendes, og med 4G+ vil du få en vesentlig høyere makshastighet. Men så er det jo slik at jo flere brukere som er på og bruker mye hastighet vil føre til at den opplevde hastigheten for hver enkelt reduseres. Så ikke heng deg opp i makshastigheter så mye. Pris og dekning er også viktige ting, og for å si det sånn så har alle tre operatører gode mobilnett.

Mobilt Bredbånd – Ubegrenset Data?

Ja her har vi enda en stund fremover før vi ser noe slikt som mobilt bredbånd uten begrensning. Vi har fulgt markedet i årevis og vi ser tendensen ja, men ennå er det nok for mye for operatørene å hente på å begrense bruken. En annen ting er kapasiteten. Den bør bygges ut og ikke bare tilgjengelige makshastigheter, da det er kapasiteten som faktisk betyr noe. Hva nytter det med 300 Mbits hvis du ikke får mer enn 10 Mbits? Men igjen, her er ICE.net tidligst ute å tilby hele 300 GB med Data Rollover og halv pris i 6 måneder.

Her ser du en tabell over priser, hastigheter og data på mobilt bredbånd:

ICE
399,50 / mnd.
ICE Mobilt Bredbånd
300 GB / mnd
Med Data Rollover
Teoretisk makshastighet 50 Mbits
Overlegen Dekning
 
Telenor
899,00 / mnd.
telenor mobilt bredbånd
200 GB / mnd
Med Data Rollover
Teoretisk makshastighet 300 Mbits
Meget God Dekning
 
Telia
849,00 / mnd.
Telia Mobilt Bredbånd
200 GB / mnd
Med Data Rollover
Teoretisk makshastighet 150 Mbits
Meget God Dekning