Bensinkort

bilde av bensinkort og gammel bensinstasjon shell

Bensinkort – Alle Kort i Norge

Et bensinkort er et lite plastkort på lik linje med vanlige kredittkort som benyttes for å få rabatter på drivstoffet man fyller på tanken hos de ulike bensinstasjonene. Har du hatt et slikt før vet du at det mange penger å spare.

Bensinkort test

Vi har ingen test vedrørende dette med bensinkort, men til gjengjeld har vi en oversikt over alle kortene på markedet. Både dem som er kredittkort, og dem som er rene bensinkort. De beste kortene, altså dem som gir mest rabatt i form av kroner og øre per fyllte liter drivstoff, ligger øverst i tabellen nedenfor. De tre beste kortene gir virkelig mye igjen når du fyller tanken på de rette stedene.

De øverste kortene er dem som gir mest rabatt, og så går det gradvis nedover på lista. På kortene som gir prosentvis rabatt er det regnet ut ifra en literspris på 15 kroner. Dersom prisen på bensin eller diesel stiger vil også rabatten bli høyere – naturligvis.

De 2 beste kortene på det norske markedet:

365 Direkte
Beste kort for Esso
✓ 3,65% + 34 øre per liter drivstoff hos ESSO. (92 øre ved literpris på 16 kr)
✓ 3,65% Cashback på alt hos Esso
✓ 2% hos alle andre stasjoner
✓ 50,000 kr i kredittgrense
✓ Testvinner 10 ganger
✓ Ingen faste avgifter
✓ Renteeksempel: Eff. rente 25,53%, 15.000,- o/12 mnd. Tot. 16.930,-. Betalt utheving:
Flexi Visa
Beste Kort for Alle Stasjoner
✓ 4% rabatt hos ALLE bensinstasjoner (64 øre ved literspris på 16 kr)
✓ Valgfri bonuskategori hver mnd.
✓ 100,000 kr i kredittgrense
✓ Beste kort for dem som ikke fyller på Esso
✓ Bonus på andre varer
- 149,- i årsgebyr for ubrukt kort
✓ Renteeksempel: Eff. rente 24,6%, 35.000,- o/12 mnd. Tot. 39.349,-. Betalt utheving:

Oversikt over bensinkortene i Norge:

  • Prisene er kalkulert ut ifra en literspris på 15 kroner.

bensinkort norge

Drivstoffkort – Hva mer er det?

Et bensinkort er som sagt et kredittkort som gir deg penger tilbake når du bruker det samtidig som du fyller opp tanken på bilen din. Men det er også en medfølgende kreditt som gjør at du kan låne penger på kreditt hvis dette skulle være nødvendig. Da må du følge planen for avbetaling slik det gjøres med andre typer kredittkort. Rente på slike kort er som på andre kredittkort.

Så det er ikke et debetkort med andre ord. Og iom at dette er et kort som har forhåndsinnvilget et usikret lån er det ikke alle som søker som får innvilget et drivstoffkort eller bensinkort. Derfor kan det være lurt å søke om et ekstra kort mens man er i gang.

Kortene for de ulike stasjonene

Circle K

Fyller du fast hos Circle K (Nye Statoil), så har du nok mest penger igjen dersom du benytter kortet Flexi Visa, da dette gir deg 4% rabatt på alt av drivstoff uansett kjede, deriblant Circle K. Dette kortet har øvre bonustak på kr 2000,- oppspart per år, så det er absolutt noen kroner å ta med seg.

Esso

Her har du kortet som er vinner år etter år, nemlig 365 Privat bensinkort. Dette kortet gir mest bonus per liter, men da kun hvis du fyller opp tanken hos Esso. Dette kortet har også øvre bonustak på 2000,- kr per år. Andre stasjoner gir deg bare 2% på 365 kortet, så da ville vi valgt Flexi Visa hvis du fyller litt her og der.

Bedrift

Har du bedrift og mange firmabiler som skal ha mat, og fyller på mange ulike stasjoner, da kunne det vært en god ide å legge et Flexi Visa i samtlige av bilene. Da kan sjåføren fylle hvor han vil og spare penger til bedriften samtidig. I en bedrift som f.eks. elektriker, rørlegger og andre typer service bedrifter kjører mye og har ofte mange biler i drift. Da blir det mange kilometer i løpet av året som man ville kunne spare penger på.

Som du sikkert ser er det mye penger å hente på å inneha et drivstoffkort eller bensinkort som vi liker å kalle det. Hvor mye du faktisk blir å spare beror jo selvfølgelig på hvor mye du fyller, hvilket kort du har, og hvor du fyller tanken. Vi håper at denne lille guiden peker deg i riktig retning, slik at du kan ta et fornuftig valg av bensinkort.

Andre ting

Å spare penger på forbruket i seg selv er en meget god ide. Hvis du kunne spart 1 krone for hver mil du kjører, hva ville det hadde hatt å si for økonomien din? Det er nemlig fullt mulig hvis du følger noen av tipsene nedenfor.

Fjerne ikke aerodymamisk utstyr

Mange der ut kjører du rundt med disse ettermonterte takboksene, og de fleste bruker dem skjelden og aldrig, men er for late til å skru dem av bilen. Big bummer spør du oss, da disse øker luftmotstanden når du kjører, og det fører igjen til at du må bruke mere drivstoff for å opprettholde samme marsjfart som du ellers ville gjort uten den på taket. Så hvis du virkelig vil spare dråper anbefaler vi på det sterkeste å demontere den til du faktisk har behov for den. De fleste takbokser er ganske kjappe å montere, og du får gjort mye på 10 minutter.

Ikke kjør fortere enn du behøver

E=MC2… Denne har alle hørt før. Albert Einstein’s berømte relativitets teori. Men vet du faktisk hva denne ligningen egentlig betyr? Vel, vi skal forsøke å forklare den. Energi=Masse x Lyshastigheten i Andre. Dette vil si at jo fortere man kjører, så vil den totale massen på kjøretøyet øke, og man vil trenge enda mer drivstoff for å opprettholde eller øke farten ytterligere. Så kort forklart er det best hvis man kjører etter fartsgrensen. Og en annen faktor er det med bøter. Blir du tatt i 10 Km/t over fartsgrensen vil det ryke mange tusenlapper som du kunne fyllt tanken for.

Hold motoren frisk

Kjører du rundt med en dårlig vedlikeholdt motor, som f.eks. har dårlige tennplugger og ledninger, slitt rotor osv. vil bensinforbruket øke markant. Dette er ting som er lurt å få skiftet med jevne mellomrom, og som ikke koster skjorta å få gjort heller. Da koster det straks mer å kjøre gjennom hele året å bruke 5% mer drivstoff enn man behøver for eksempel.

Bensinkort
Rull til toppen