Billig Bensin & Diesel

bilde av billig bensin og diesel

Billig Bensin & Diesel – Våre 3 Ultimate Tips (Pluss Bonus)

Drivstoffprisene når stadig nye høyder. Det blir dyrere å både eie og å kjøre bil. Avgiftsøkningene ser ikke ut til å noen ende. Og drivstoffet koster mer for hver måned som går. Så hvordan går du frem for å spare mest mulig og får å få billig bensin og diesel i 2018 og i fremtiden? Vi viser deg 3 tips som du bør benytte deg av uansett om du kjører lite eller mye.

Tips 1: Billigst Drivstoff i Helgene og Tidlig i Uka (Men ikke alltid bare da)

Billigst Søndag / Mandag

Mange har nok merket seg akkurat dette. Men det har også bensinstasjonene. Vi har vært vant med at drivstoffet, både bensin og diesel har vært billigst på Søndag ettermiddag og kveld, og frem til Mandags morgen og formiddag. Men så skyter prisene i været etterpå, og litt opp og ned, og daler sakte men sikkert et par kroner literen frem mot Søndag/Mandag.

Billig også andre dager

Men, som sagt har bensinstasjonkjedene også merket seg at folk følger med, så den siste tiden er det ikke alltid at drivstoffet er billigst på Søndag/Mandag, men kan få plutselige stup midt i uke. Jeg har personlig merket meg Torsdag som en mulig dag for billig bensin og diesel, men dette er ingen regel. Så vårt tips nr 1 er som følger:

Følg med

Følg med, og se på trenden og hvordan prisene offører seg gjennom uka. Hver gang du kjører forbi stasjonen din, ikke glem å sjekke tavla. Merk deg tidspunkt og dag, og gjør dette noen uker. Da vil du fort se hvilken trend som gjelder. F.eks. her hvor jeg bor er det oftest billig på Søndag og Mandag, og av og til på Torsdag også. Så derfor sjekker jeg prisene da. Jeg har også merket meg at prisen på bensin (som jeg fyller) skjelden er mye under 15 kroner literen. Så hvis jeg ser at prisen plutselig der omkring, og jeg har lite på tanken, så passer jeg på å svinge innom stasjonen og fylle opp.

facebookgrupper bensin og diesel

Tips 2: Bli med i Facebookgrupper som omhandler bensin- og dieselpriser

Facebookgrupper Bensinpriser

Dette er faktisk en utrolig smart ting. Her hvor jeg bor er det flere facebookgrupper som deler informasjon om bensinprisene på de lokale bensinstasjonene på en daglig basis. Her oppdaterer medlemmene på egen initiativ prisene på bensin og diesel når du drar innom eller forbi stasjonene.

Mange velger faktisk bare å knipse et bilde av pristavla og legger ut på gruppa. Husk at du har aktivert varsler for gruppene du er med i slik at du får opp hvis det er billig bensin og diesel.

Starte egen facebookgruppe?

Finnes det ingen gruppe der du bor, eller for den bestemte bensinstasjonen du bruker å fylle på, kan jo det være en ide at du starter en, og inviterer folk i området ditt til å bli med. Jo flere som er med, jo oftere får man oppdateringer på bensinprisene.

drivstoffkort bilde

Tips 3: Skaff deg et skikkelig drivstoffkort

Bensinkort er et must

Har du ikke noen form for rabattkort på drivstoff, er dette egentlig å kaste penger ut av vinduet. De to beste drivstoffkortene på markedet gir fra 60 øre per liter, og helt opp til 88 øre per liter (ved en literspris på 15,- kroner).

Disse kortene er gratis å anskaffe og bruke, men de har medfølgende kreditt, men selvfølgelig er du ikke pliktig til å bruke den. Jeg bruker dem utelukkende som rabattkort på drivstoffet jeg fyller.

Les gjerne vår artikkel om såkalte bensinkort. Her vil du se alle kortene på det norske markedet, og hvor mye rabatt du får på de alle sammen.

De to beste kortene på markedet

365 Direkte
Beste kort for Esso
✓ 3,65% + 34 øre per liter drivstoff hos ESSO. (92 øre ved literpris på 16 kr)
✓ 3,65% Cashback på alt hos Esso
✓ 2% hos alle andre stasjoner
✓ 50,000 kr i kredittgrense
✓ Testvinner 10 ganger
✓ Ingen faste avgifter
✓ Renteeksempel: Eff. rente 25,53%, 15.000,- o/12 mnd. Tot. 16.930,-. Betalt utheving:
Flexi Visa
Beste Kort for Alle Stasjoner
✓ 4% rabatt hos ALLE bensinstasjoner (64 øre ved literspris på 16 kr)
✓ Valgfri bonuskategori hver mnd.
✓ 100,000 kr i kredittgrense
✓ Beste kort for dem som ikke fyller på Esso
✓ Bonus på andre varer
- 149,- i årsgebyr for ubrukt kort
✓ Renteeksempel: Eff. rente 24,6%, 35.000,- o/12 mnd. Tot. 39.349,-. Betalt utheving:

Sånn, da har du fått noen tips som du absolutt burde prøve ut slik at du sparer mest mulig på bilkjøringen din. Det er jo ikke som om at oljeselskapene ikke tjener nok spør du meg.

Bonus Tips (Ikke billig bensin & diesel):

Husk at du kan spare veldig mye på å kjøre økonomisk i tillegg til å få ned bensinprisene. Men hva betyr dette? Jo, hvis du alltid akselrerer hardt og stadig kjører for fort, vil du bruke mye mer drivstoff enn du behøver. La motoren jobbe lett til du er oppe i marsjfart (fartsgrensen). Hvis du kjører for for også kan du bli tatt i laserkontroll og få bot. Dette er svært dyrt i dag, og du svir da av mye penger du kunne brukt på å fylle bensin/diesel for.

Billig Bensin & Diesel
Rull til toppen