Billig Mobilabonnement

dame med billig mobilabonnement

Billige mobilabonnement fra lavprisaktører

Her finner du en oversikt på billige mobilabonnement fra utvalgte lavprisaktører. Sorter enkelt på dine kriterier som 4G, datamengde, roaming, bindingstid med mer.

Hvordan velger du et billig mobilabonnement?

Ved mobil eller mobil abonnement refererer vi til de offentlige mobiltjenestene som gir oss tilgang til mobilnettverkene i Norge. Abonnementet vårt kan enten være betalt på forkudd eller etterskuddsvis, avhengig om du har et vanlig mobilabonnement eller et såkalt kontantkort. Et mobilabonnement refererer tjenestene du abonnerer på, som for eksempel tale, SMS, MMS og data. Tjenester som utelukkende gir mobildata, blir ikke tatt i betraktning mens du snakker om mobilabonnementer. For å få kun data trengs et dataabonnement og sim-kort. For å velge abonnementet ditt i den rimeligste prisklassen må du ha grundig kunnskap om de to typer abonnementene, nemlig forhåndsbetalt (kontantkort) og etterskuddsbetalt abonnement (vanlige mobilabonnement).

Den store forskjellen er tydelig utifra navnene sine. Ved forhåndsbetalte kontantabonnement velger du et abonnement som du liker med hensyn til leverandør, pris og dekning og fyller opp kontoen. Når beløpet er oppbrukt vil du ikke kunne tekste og ringe mer før du fyller på mer penger. Med et mobilabonnement som du betaler etterskuddsvis får du en faktura i slutten av hver periode som inneholder beløp som er belastet for den bruken du har hatt. Mange billige mobilabonnement inneholder veldig lite eller ikke noe data i det hele tatt, så er du storbruker av Gigabytes bør du velge deg ut et abonnement som gir deg nok medfølgende data til en lavest mulig pris.

Kontantkort (Forhåndsbetalt mobilabonnement)

Hvorfor lurer du på at man kan velge forhåndsbetalt i stedet for etterskuddsbetalt? For det første har vi mobilbrukere forskjellige behov. Noen ringer svært lite, og bruker ikke data annet enn når man sitter foran PC’en eller Mac’en, og da trenger man ikke dataabonnement. Andre kan være blokkert fra å tegne mobilabonnement på grunn av at man kanskje ikke er Norsk statsborger, eller at man har uryddig økonomi med pågående inkassosaker. Derfor er det helt riktig å velge abonnement og leverandør utifra behov.

For det andre kan forhåndsbetalte abonnement være rimeligere for mange da man har full kontroll på det man bruker av telefoni tjenester. Dette er populært blant barn og unge som ofte har en svært begrenset økonomi. Men andre kan se dette som en ulempe da du er tvunget til å holde deg innenfor rammene abonnementet gir deg. Dermed kan du ikke gjøre ytterligere bruk av tjenestene når du har overskredet det tilgjengelige beløpet på ringekontoen din.

Etterskuddsbetalt (Vanlige Mobilabonnement)

De fleste av oss foretrekker den etterbetalte abonnementsstrukturen over den forhåndsbetalte. I et etterbetalt abonnementssystem er du fri til å bruke tjenesten så mye du vil eller trenger uten noen form for pålagt begrensning. Det binder deg heller ikke til noen form for kontrakt til en hvilken som helst tjenesteleverandør, og derfor kan du bytte abonnement etter egen vilje. I et slikt tilfelle er du også åpen for å beholde samme mobilnummer dersom du skulle velge en annen leverandør. Dette kalles på godt norsk for «Portering. Her ser du hva Telia skriver om regler for Portering i Norge:

Portering skjer automatisk når du bestiller abonnement via våre nettsider eller i en butikk, og samtidig ønsker å videreføre det samme mobilnummeret som du har fra før.

  • Du skal ikke avbestille eller kansellere nummeret hos nåværende operatør – det går automatisk.
  • Det tar normalt 5 virkedager å flytte nummeret ditt fra en operatør til en annen.
  • Når vi bestiller en portering / overføring til Telia, er det viktig at vi får riktig informasjon.

(Kilde: Telia)

Forhåndsbetalt eller etterskuddsbetalt, uansett hva du abonnerer på, er det viktigste for brukeropplevelsen og lommeboka å finne et billig mobilabonnement som gir deg det du trenger og en leverandør som du blir fornøyd med. Så hvorfor velge et billig mobilabonnement? Det skyldes at når det kommer til mobiltelefoni er ikke prisen alltid den avgjørende faktor for hvorvidt du kommer til å velge den aktuelle leverandøren. Ting som dekning, datahastighet og kundeservice er også med på å avgjøre ditt valg. Det er finnes leverandører som selger sine tjenester til en mye høyere pris enn sine konkurrenter, selv om det ikke er verdt det. Du får altså det samme, men betaler vesentlig mer enn det som faktisk er nødvendig.

Så spørsmålet er rett og slett: Hvordan velger du billigste mobilabonnement i 2019?

Det kan virke som om å velge seg ut et billig og bra mobilabonnement kan være enkelt, men når man begynner å sammenligne viser det seg at det er ofte ikke så enkelt allikevel. Derfor har vi lagd denne oversikten som du finner øverst på denne siden. Der har vi tatt for oss tre av det vi mener er blant de beste mobiloperatørene i  lavprissegmentet, og så kan du sortere på de kriterier du mener er viktigst for deg.

Mens du ser etter billige abonnementer, er det viktig å ikke bare gå etter pris, men også fordelene avtalen gir i den prisen. Først da kommer et billig mobilabonnement til sin fordel.

I denne flommen av nye mobiltjenester som dukker opp hvert minutt med iøynefallende tilbud, er det vanskelig å velge et billig, men godt tilbud for mobiltelefonen din. Hver mobiloperatør hevder å gi de beste og mest fordelaktige abonnementene. Så, blindt svar på disse selvuttalte vurderingene er absolutt ikke nyttig for forbrukerne.

Tilbudene omhandler to ting; talekommunikasjonsfasilitetene og datafordelene det gir. Så, for å se etter et godt tilbud, husk å sjekke begge disse faktorene, og velg deretter, avhengig av behovene du har.

Som sagt tidligere, er målet å velge en leverandør som gir deg alt du trenger til en billig pris. Således er det noen tips i det følgende som vil hjelpe deg som kunde å få tak i den beste og billigste avtalen.

Vær kalkulerende og kritisk når det kommer til mobilabonnement

De fleste selskaper vil alltid ha gripende tilbud som vil lokke deg til å umiddelbart bestemme deg. Og ja, det kan godt være et godt tilbud i forhold til planene de selv pleier å tilby, men kanskje du burde sammenligne 2-3 operatører for å se om det virkelig er så bra som de påstår. Så har du det med datapakkene. I dag er Tale, SMS og MMS inkludert hos de aller aller fleste, mens databruken er det du betaler mer eller mindre for. Da skal man sammenligne månedspris for hvilken størrelse på databruk. Og selvfølgelig om du må betale dyrt for overskytende data. De fleste justerer som oftest ned hastigheten når du har brukt opp datakvoten din, men noen tar faktisk betalt per Megabyte, og da blir det fort dyrt hvis du bare kjører på med Facebook, Snapchat og andre ting.

Sammenlign mobilabonnementene fra ulike mobiloperatører

Et viktig skritt mens du ser etter det beste abonnementet er å foreta en grundig sammenligning mellom de ulike planene og de ulike tjenestene. Når du føler at du har funnet ditt ideelle abonnement til en billig pris, ikke slå til umiddelbart på det. Sørg for å sammenligne med lignende abonnementer fra andre leverandører. Sammenligning er viktig for å få et abonnement til den beste tilgjengelige prisen fordi de fleste tjenesteleverandører har en tendens til å tilby de samme eller lignende tilbud med varierte priser.

Kjenn dine behov

Vet du at du bruker for eksempel mellom 1 og 3 GB i data hver måned, så er det dette du må se etter forskjellige priser på. Det er riktignok ikke allverdens av forskjell mellom de norske mobiloperatørene nå til dags, men å sammenligne er likevel aldri dumt. Kanskje kunne du fått 2 GB mer for samme pris som du betaler i dag bare med et enkelt simkort bytte?! Eller kunne du fått eksakt like mye for en litt bedre pris? Kanskje det ville lønt seg å velge en leverandør som bruker Telia’s nett, kontra den du har som bruker Telenor’s nett?! Kunne det vært smart å velge en leverandør som er god på utenlandssamtaler siden du ringer mye til USA? Det er mange ting å ta med i betraktningen, og lurt å kjenne sine behov og velge utifra disse kriterier.

Les avtalen

Et uvanlig, men effektivt tips er å gå gjennom hver detalj mens du velger det beste mobilabonnementet til en billig pris. Pass på at du selv leser avtaleteksten og alle andre detaljer. Enda bedre er det hvis du tar deg tid til å besøke den aktuelle tjenesteleverandørens nettsted for å få mer informasjon om dem og abonnementene de vanligvis tilbyr.

I tillegg kan du også lese kommentarene fra andre kunder, for å få en ide om sine tidligere tilbud og hvor langt de har vist seg nyttig for andre brukere. Her er Trustpilot en god plass å starte. Med et kjapt søk hos dem finner du fort ut om andre kunder er fornøyde med å være kunde hos den leverandøren du har sett deg ut som et potesielt nyvalg. Folk skriver ofte veldig ærlige tilbakemeldinger og gir antall stjerner utifra hvor godt de føler seg ivaretatt hos dem. Har man lav score (under 2 stjerner) på Trustpilot kan det være lurt å holde tilbake foreløpig, da de oftest har mange misfornøyde kunder.

Sjekk dekning

Et dekningskart finner du hos alle operatører. I Norge er det tre leverandører av mobilnett, og selv om alle tre har god dekning betyr det slettes ikke at du har god dekning hos alle sammen. Derfor er det lurt å på forhånd finne ut om hvilket nettverk du burde være knyttet opp på, for så å velge blant leverdandørene som tilbyr tjenester over dette nettet. Ting du burde vurdere når du skal velge nettleverandør er ting som: Har jeg dekning på jobb? Har jeg dekning på hytta? Dekning hjemme? Har jeg 4G på disse stedene, og andre steder jeg oppholder meg oftest?

Når det er sagt så er det veldig liten forskjell mellom mobilnettene i Norge, men det fins selvfølgelig hull her og der. Der den ene ikke har dekning har kanskje den andre eller tredje. Spesielt i det vi kaller grisgrente strøk er det oftest litt forskjeller ute og går. Så en sjekk før du bestemmer vil gjøre at du unngår problemer med at du har dårlig dekning på noen av stedene du oppholder deg. Generelt sett så er det vel Telenor’s nett som er best utbygd og som gir den beste hastigheten på 4G (LTE), men de er også den desidert dyreste leverandøren vi har her til lands. Men så har du leverandører som Talkmore som bruker Telenornettet, men som tilbyr meget billige mobilabonnement.

Konklusjon

Uansett hvilken operatør du satser på å velge så kan vi ikke garantere at du blir fornøyd. Til det er det altfor mange faktorer som spiller inn. Så for at du skal kunne ta et mest mulig veloverveid valg har vi den sorterbare oversikten ovenfor med utvalgte lavprisaktører. Ha en god jakt!

Rull til toppen