Bredbåndsleverandører

bredbåndsleverandører i Norge

Bredbåndsleverandører

Lurer du på om du kan få internett til din adresse, og på hva slags bredbånd som er tilgjengelig der du bor? Bredbånd kommer som kjent i mange former, hastigheter og prisklasser. Derfor er det en god ide at du holder deg på denne siden for å lære om en fantastisk tjeneste.

Den henter inn tilbud fra alle de ulike internettleverandørene, slik at du får sammenlignet og kan velge det du foretrekker ut i fra type tjeneste og pris. Tjenesten gir deg tilgjengelige bredbåndsleverandører der du bor.

Først en titt på de mest kjente typene bredbånd:

adsl bredbånd bildeADSL – Er forkortelse for «Asymmetric Digital Subscriber Line», og betyr rett og slett en digital internettlinje som er asymetrisk. Dette betyr i praksis at du har en makshastighet ned og en annen opp. Derfor er det ikke usannsynlig at hvis du bor ganske nært telesentralen, så vil du kunne få 20 Mbit/s i nedlastingshastighet, og da gjerne 1 Mbit/s i opplasting.

VDSL – Er forkortelse for «Very High-Speed Digital Subscriber Line», og som med ADSL så er dette neste generasjons internett via telefonlinjene. Det som er fordelen med VDSL er at man får meget høye hastigheter både opp og ned med denne typen internettlinjer. Men ulempen er at man bør være enda nærmere telefonsentralen, helst under 1 km for å få god fart.

SHDSL – Er forkortelse for «Single-pair High-speed Digital Subscriber Line», og er også levert via telefonlinjene. Men med denne linja får man symmetrisk hastighet, altså lik hastighet opp og ned. Disse linjene er velegnet for bedrifter som ofte overfører store datafiler opp til databaser og lignende. Privatpersoner har skjelden behov for veldig store hastigheter på opplasting. Det er oftest nedlasting som gjelder.


umts bredbånd bildeUMTS – Er forkortelse for «Universal Mobile Telecommunications System», og er trådløs kommunikasjon via mobilnettet i form av 4G og 4G+. Dette systemet har utviklet seg voldsomt de siste årene, og hastighetene er oppe i flere hundre Mbit/s med god dekning. Både Telenor og Telia har utbygd 4G nettverk i Norge. Men ulempen med disse tjenestene er at de er såkalte delte tjenester, der alle som bruker dem samtidig deler på kapasiteten i nettet der man oppholder seg, og hvis mange har kraftig forbruk vil hastigheten gå ned.

Kabel-TV – Det ligger vel i navnet. Men for å forklare dette er det altså coaxial kabel som er installert i boligen din, og så kan du få levert både TV og internett i samme kabel. Dette har eksistert i lang tid, men problemet er at det er ofte bare i de store byene som har denne formen for internettlinjer utbygd. Landsbygda har måttet ty til andre typer nett. Fordelen med slikt nett er at det er både stabilt, raskt og forholdsvis rimelig. Det er ikke unormalt å ha hastighetet på over 100 Mbit/s med Kabel-TV nett.

WiMax – WiMax er en form for lokalt WiFi nett som ofte har blitt utbygd av lokale internettleverandører, og ikke av de store leverandørene. Metoden går ut på å plassere ut basestasjoner med trådløse sendere som sender direkte mot antenna som du har montert på husveggen. Systemet kan faktisk levere over flere mil avstand dersom det er fri sikt. Ikke de største hastighetene dessverre, men rundt 10 Mbit/s er ikke unormalt.


fiberoptikk bredbånd bilde

Fiberoptikk – Dette er kongen av internett, og det som det kommer til å bli satset på i uoverskuelig framtid. Hvorfor? Fordi for det første går det med «lysets hastighet». Vel, det var en fleip. Alle signaler enten de sendes gjennom lufta eller strømkabler går med lysets hastighet. Men det som er greia med fiberlinjer er at det brukes lys som signalkilde, og derfor får du en ekstrem hastighet.

Samtidig en enormt kjapp responstid (ping-tid / svar-tid / latens-tid), slik at hvis du prøver å åpne en nettside tar det bare noen få tusendels sekunder før du har fått svar fra serveren, og så begynner nettsiden å laste ned. Noe som også går ekstremt kjapt. Hastigheter med fiberoptikk er ofte mange hundre Mbit/s.


Bredbåndsleverandører Norge – En titt på de mest kjente:

Telenor – En gigant i markedet. Telenor er opprinnelig det gamle «Televerket» som fra starten var dem som gravde telefonlinjer over hele Norge, og lot folk koble seg opp på fasttelefonen slik at man kunne ringe familie og venner over det ganske land. Etterhvert begynte de også å satse på internett da dette kom, og de har fortsatt godt fotfeste i markedet, selv om de har etterhvert fått mange konkurrenter.

Nextgentel – En annen gigant i det norske bredbåndsmarkedet. De har holdt på i mange år, og satset i utgangspunktet på å levere linjer via telefonlinjene som f.eks. ADSL og VDSL. I de senere år har de utviklet seg til å satse på fiberutbygging, mobilt bredbånd og mobiltelefoni.

HomeNet – Et relativt nytt navn på en gammel traver som het i sin tid Broadnet. De hadde sitt satsningsområde utelukkende på bedrifter, men begynte etterhvert å fokusere på privatmarkedet og dannet selskapet HomeNet. De har hele tiden vært kjent for sin enormt gode kundeservice, og alltid hatt kundetilfredshet i fokus. Men som alle måtte de konkurrere på pris også, og dermed har de vært blant landets rimeligste i lang tid.

AltiBox – Alt i Box – Som navnet tilsier så får du alt i boks. Dette selskapet ble stiftet i 2002, og er da et relativt ungt barn i denne internettverden. Med sine smarte løsninger for å få både TV og bredbånd i samme kabel, har de blitt en populær leverandør. De leverer alt via fiberlinjer, så igjen må nok landsbygda se langt etter en tjeneste fra dem. Men for dem som har fiber i bygget kan det være en god ide å sjekke ut mulighetene, da man får både stabile linjer og meget god hastighet.

Get – Stiftet i 1969, altså året amerikanerne landet på månen. Så man kan trygt si de har vært her en stund nå. Selskapet het først «UNITED PAN-EUROPE COMMUNICATIONS», men heter i dag altså Get. Selskapet har blitt en gigant innen TV og bredbånd og omsetter for flere milliarder årlig. Høyeste hastighet du kan få på fiber hos dem er 500 Mbit/s, noe som burde holde for enhver.


Bredbåndsleverandører i Oslo:

Bor du i hovedstaden og har bruk for et skikkelig bredbånd er du mest sannsynlig heldig og kan velge og vrake i mange ulike tilbud fra ulike bredbåndsleverandører.

Det er uansett lurt å fylle ut skjemaet hos tjenesten nedenfor og få tilsendt tilbud fra ulike leverandører slik at du finner ut hva som er best for deg. Leverandørene som sender ut tilbudene vet at de konkurrerer med hverandre, så du vil garantert få de beste tilbudene.


Bredbåndsleverandører i Bergen:

Bergen er en svær by, og norges nest største. Da skulle det bare mangle at du skulle kunne få mange gode tilbud på bredbånd her. Fiberoptikk og andre typer bredbånd er godt utbygd, så du burde ha rikelig å velge blant. Men det er ikke så enkelt å få oversikten.

Derfor anbefaler vi at du besøker tjenesten vi anbefaler og fyller ut skjemaet. Tjenesten er 100% gratis, og ingenting er forpliktende. Liker du ikke tilbudene på bredbånd som du mottar trenger du ikke å velge noen verdens ting.


Få uforpliktende tilbud fra bredbåndsleverandører:

Som nevnt er dette en gratis tjeneste for å innhente de beste tilbudene på bredbånd der du bor. Du vet kanskje ikke om alle bredbåndsleverandørene og hva de kan tilby. Da er denne tjenesten midt i blinken for deg. Bare fyll ut skjemaet og len deg tilbake, så kommer tilbudene til deg, det ene bedre enn det andre 🙂

Fordelene med tjenesten:

  • Enkel utfylling
  • Gratis tjeneste
  • Leverandørene konkurrerer om deg
  • Helt uforpliktende
  • Priser fra 299,- / mnd.

Ulempene med tjenesten:

  • Ingen som vi sålangt kan se


Bredbåndsleverandører
Rull til toppen