Internett på Hytta

internett på hytta bilde

Internett på hytta

Hvis du har et fortreffelig sted ute i skogen, på fjellet eller ved sjøen kanskje, og du bruker fridagene dine til avslapping og uteaktiviter, da har du vel funnet paradiset på jord, ikke sant?

Vel, for mange er det med å ha hytte eller sommerhus et fristed der man ikke har hverken strøm, TV eller internett. Og det må det gjerne være. Det skal være akkurat slik man ønsker å ha det.

Men for mange er det å ikke ha internett på hytta en pest og en plage. Man har gjerne vært mange runder inne på dekningskartet til både Telenor og Telia, men fortsetter å finne ut at utbyggingen der hytta står lar vente på seg. Og til ens store frustrasjon fortsetter man å grave enda mer, fordi bredbånd på hytta er et must.

Mobilt bredbånd med store datakvoter gir godt bredbånd på hytta:

Opptil 200 GB
Telenor Mobilt Bredbånd
telenor mobilt bredbånd
☑ Enkel Montering
☑ God dekning
☑ Data Rollover
☑ Opptil 200 GB Kvote
☑ 200 GB / 899,- per mnd.
✘ Rabatt: Ingen
Opptil 200 GB
Telia Mobilt Bredbånd
Telia Mobilt Bredbånd
☑ Enkel Montering
☑ God dekning
☑ Data Rollover
☑ Opptil 200 GB Kvote
☑ 200 GB / 849,- per mnd.
✘ Rabatt: Ingen
Opptil 300 GB
ICE Mobilt Bredbånd
ICE Mobilt Bredbånd
☑ Enkel Montering
☑ Overlegen Dekning
☑ Data Rollover
☑ Opptil 300 GB Kvote
☑ 300 GB / 799,- per mnd.
☑ Rabatt: 50% i 6 mnd. (399,50)

Internett på hytta med satellitt basert bredbånd

Du skal være glad du kom inn på denne nettsiden, for vi skal nemlig se nærmere på hva satellittbredbånd kan gjøre for deg på hytta di, og hva du kan forvente av tjenesten som helhet. Vi skal også se på hva du må gjøre for å komme deg på nett slik at hytta di er koblet opp på World Wide Web akkurat som hjemme. Da har du plutselig eget WiFi datanettverk, og kan bruke alle dine trådløse enheter.

Så hva er satellittbredbånd, og hvordan kan dette gi bredbånd på hytta?

Satellittbredbånd er noe som har eksistert en stund, men har ikke vært tilgjengelig for privatmarkedet mer enn 10 år nå. Men har skutt virkelig fart de siste 5 årene, da flere og flere oppdager hvilken fenomenal teknologi dette er.

Tooway ble lansert i 2007 via to Eutelsat geostasjonære satellitter, Hot Bird 6 og Eurobird 3. Men i slutten av 2010 ble KA-SAT lansert, en satellitt som opererer i Ka bandet, noe som ga det en mye høyere hastighet på overføringene.

Internett på hytta i Sverige?

Ja, dette systemet leveres i hele norden og 28 forskjellige land i Europa. Så dette er ingen problem å bruke i Sverige.

Så hva kan du bruke hyttebredbåndet til?

Du kan bruke det som du ellers ville ha gjort hjemme eller på jobb. Epost, chat, IP-telefoni, surfing, facebook, youtube, spill (Ikke FPS/MMO spill da det er litt for høy ping-tid), og alt annet du ønsker å bruke nettet til.

Hva med installasjonen av nett på hytta?

Dette er en parabolantenne som du monterer på sørveggen, eller på annet egnet sted i sørlig retning. Når antenna er ordentlig justert inn, så vil du få gode signaler, og dermed god hastighet (opptil hele 50 Mbit/s).

AKKURAT NÅ ER DET GRATIS MONTØRHJELP! (Verdi 1990,- kr)

Internett på hytta via parabol

Ja, har du eller kan få parabol TV kan du med 99% sannsynlighet også få satellittbredbånd på hytta di. Det er nemlig levert via satellitt som ligger i sørlig retning på himmelen. Pass bare på at den ikke ligger gjemt bak en ås eller fjell som blokkerer signalene dine. Men har du allere TV via parabol kan du altså få satellitt basert internett på hytta.

Billigste bredbånd på hytta

Er du ute etter å spare penger, og kanskje ikke vil gå for den aller dyreste løsningen, så er definitivt satellittinternett noe for deg. Du får abonnementer med fri bruk for så lite som 349,- kr per mnd.

Så hva er fordelene med satellitt basert internett på hytta?

  • Høy dekningsgrad (99% i Norge)
  • Høy hastighet (opptil 50 Mbit/s)
  • Stabil forbindelse
  • Kan brukes til det meste av nettbruk
  • Perfekt til streaming og musikk
  • Nok hastighet til hele familien
  • Gratis etablering (til 31.12.17. Verdi 1990,-)
  • Gratis montør (til 31.12.17. Verdi 2000,-)

 

Hva er ulempene med satellittbredbånd på hytta?

  • Ikke egnet til FPS/MMO (såkalte skytespill) på grunn av høy latenstid. (400-800 ms)

Konklusjonen:

Har du ikke andre muligheter som f.eks. 3G / 4G, ADSL eller andre bredbåndsforbindelser er satellitt internett på hytta noe du sterkt burde vurdere. Det vil gi deg og familien mye glede.

En annen fordel er at hvis du heller ikke har eller har dårlig mobildekning, går det fint an å ringe via nettet med apper som f.eks. Snapchat, Facebook Messenger, Viber, Whatsapp og andre.

Så med satellittbredbånd slår du mange fluer i en smekk. Nå får du abonnement med fri bruk fra kun 299,-

Internett på Hytta
Rull til toppen