Kostnadene ved å bruke online betalingstjenester og alternativer

lån uten krav til inntekt bilde

Kostnadene ved å bruke online betalingstjenester og alternativer

Det er en stor andel personer som bruker online betalingstjenester som PayPal og Skrill når de handler online eller for å overføre penger, og de fleste nettbutikker tilbyr PayPal som betalingsmetode. Mange av de største og mest brukte tjenestene har derimot høye transaksjonskostnader og er ikke nødvendigvis de billigste alternativene. Er man på utkikk etter en betalingstjeneste eller vurderer å bytte til en annen tjeneste kan det derfor være lurt å ta en titt på ulike alternativer.

Tenk gjennom hva du skal bruke tjenesten til

Før man velger en betalingstjeneste, bør man på forhånd ha en viss ide om hva man vil komme til å bruke tjenesten til mest. Skal man bruke den til utenlandske overføringer og betalinger bør man se hva kostnadene for internasjonale transaksjoner er og prisen for å konvertere mellom valutaer. Dette kan ofte variere mye og PayPal er blant tjenestene hvor man kan ende opp med å måtte betale en del avgifter for internasjonale overføringer.

Online betalingstjenester kan fungere bra som online lommebøker om man for eksempel skal fylle på penger på kontoen sin hos storspiller.com for å fortsette å spille, eller for å overføre penger i ulike valutaer. Jobber man som freelance og får betalt i en annen valuta enn norske kroner kan det også lønne seg å bruke en betalingstjeneste som ikke tar høye avgifter for overføringer. Bruker man PayPal kan man derimot overføre penger gratis til bankkontoen om man har koblet sammen kontoene direkte. 

Hovedområdene hvor man ofte må betale høye avgifter er altså når man skal foreta internasjonale overføringer, veksle mellom valutaer og avgifter knyttet til å få overført penger inn på bankkontoen. I tillegg til den faste avgiften for å overføre penger tar også PayPal en prosent av pengene man overfører i transaksjonskostnad, noe som fører til at man betaler enda litt mer for tjenesten.

Rimelige alternativer

Selv om PayPal er den desidert mest brukte nettjenesten, er det en rekke alternativer å velge mellom som er gratis i bruk eller tar lavere avgifter. Et av alternativene som er gratis i bruk er Amazon Webpay. For tjenesten slipper man å betale avgifter når man overfører penger og man kan bruke kontoen til å handle hos andre nettsteder. Er man allerede en bruker av Amazon kan dette derfor være et godt alternativ til andre online betalingstjenester som tar høyere betaler for sine tjenester.

Dwolla er en annen tjeneste som kan være et godt alternativ om man ønsker en rimelig betalingstjeneste. Man må betale en liten avgift om man mottar penger, men det er gratis å sende penger til andre og man blir heller ikke trukket en prosentvis avgift for totalbeløpet. Tjenesten kan også brukes hos både nettbutikker, fysiske butikker og til å overføre penger til privatpersoner.

I Norge er tjenesten Vipps mye brukt, selv om dette ikke fungerer internasjonalt. Tjenesten er derimot et enkelt og billig alternativ for å sende penger mellom venner og har også lansert muligheten til å betale regninger gjennom appen, slik at man slipper å gjøre det i nettbanken.

Rull til toppen