Lån uten Sikkerhet

skaff deg et usikret lån

Søk om lån uten sikkerhet

Har du mange småbeløp du betaler hver måned på ulike kreditter og lån kan det være lurt å søke om et lån uten sikkerhet. Dette kalles på godt norsk for et forbrukslån. Men det er litt misvisende da et slikt lån ikke nødvendigvis må gå til «forbruk». Det kan også fint brukes til å samle smålån og andre typer kreditter under ett rentetak. Resultatet er da at man oftest får betydelig bedre betingelser, og kun ett lån å forholde seg til. Dette rydder opp i økonomien din, og du slipper å betale på mange småting samtidig.

I vår tabell nedenfor er mange populære tjenester som tilbyr lån uten sikkerhet, og du kan filtrere på rente og vilkår, samt lånebeløpets størrelse og din alder. Denne siden er drevet med et kommersielt formål og inneholder annonselenker. Innholdet må ikke sees som fullt dekkende for markedet, da det finnes flere tilbydere enn det som er listet her i oversikten.

Lån med betalingsanmerkninger uten sikkerhet

Dette er en kinkig en. Du har kommet i økonomisk uføre, og tydeligvis prøver du å rydde opp. Men dette er ikke enkelt. Ingen banker eller finansinstitusjoner er villig til å låne ut penger til noen som ikke er kredittverdig, og som har en rot i økonomien, og i tillegg ikke har noen form for sikkerhet å stille som f.eks. bolig. Da blir dette svært vanskelig.

Hvis du derimot har sikkerhet å stille og ønsker å samle dine lån og kreditter samt uløste inkassosaker kan det være verdt å kontakte Bank2. De har spesialisert seg på slike saker. Men de krever altså at du har hus eller leilighet som de kan ta pant i, ellers er det akkurat samme problem du står ovenfor.

Ellers kan vi anbefale at du tar kontakt med en gjeldsrådgiver. Du har sikkert sett TV-programmet «Luksusfellen» på TV3 der forbrukerøkonomene Silje Sandmæl, Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim hjelper mennesker som har kommet i økonomisk uføre med å få tilbake kontrollen på økonomien. Det er slettes ikke alle som vil på TV, det har jeg full forståelse for, og samtidig er jo dette nettopp TV, og hva gjør man ikke for å lage show. Riktignok hjelper de noen mennesker i løpet av året, men det er langt flere som sitter i den økonomiske klemma som er nettopp det man kaller «Luksufellen». Man har lånt mer enn man klarer å hanskes med til kanskje veldig dårlige vilkår, og summa summarum, så klarer man ikke betale for seg.

Heldigvis finnes det flere forbrukerøkonomer og økonomieksperter der ute i vårt langstrakte land som kan påta seg jobben med å hjelpe deg å få økonomisk styring igjen. En god start kan være å ta kontakt med sosialtjenesten i kommunen du bor i ( NAV ), så vil kanskje de hjelpe deg med å betale for honoraret til en slik rådgiver, og ofte har de noen å anbefale til dette, siden dette er blitt en veldig vanlig ting for mange mennesker.

låne penger uten sikkerhet

Forbrukslån uten sikkerhet

Et lån uten sikkerhet er det samme som et forbrukslån uten sikkerhet. Bankene krever ikke å vite hva du skal bruke pengene til. Det bestemmer du selv. Derfor er ofte renta på slike usikrede lån noe høyere enn et vanlig sikret lån som f.eks. boliglån. Det som er fint med slike lån er at om du ønsker å f.eks. pusse opp badet, fikse bilen, eller rett og slett ta deg en ferietur, så er det helt opp til deg selv.

Lån uten sikkerhet best rente

Ja, den beste renta er alltid det man ønsker seg når det kommer til lån. Nå skal det sies at et forbrukslån, eller lån uten sikkerhet oftest har vesentlig bedre effektiv rente enn man får på f.eks. kredittkort og andre typer kredittkjøp. Men for at du skal sikre deg den beste renta på lånet ditt er det en fordel om du bruker en av lånesammenligningstjenestene i tabellen over. De vil hente inn tilbud fra mange ulike banker, og så kan du sette deg ned i ro og mak og plukke ut det tilbudet du synes er best. Da er du sikker på at du er fornøyd før du bestemmer deg.

Lånekalkulator

De fleste finanstjenester har lånekalkulatorer på sine nettsider, der man beregne hva lånet vil koste per måned, nedbetalingstid og andre ting. Men husk dette er bare en cirka beregning, og endelig resultat kommer ikke før du har fått tilbudene. Da vil du se rente, og alle andre faktorer som omhandler lånet.

Hvem kan søke om lån uten sikkerhet?

De fleste banker har et minimum krav som er som følger:

– Du må ha fast inntekt.
– Du må være norsk statsborger.
– Du må være over 25 år.
– Du kan ikke ha registrert noen inkassosaker / betalingsanmerkninger (Dette er alfa-omega. Har du kun 1 sak vil du ikke få lån).

Tips: Hvis du har inkassosaker men ser at du klarer å betale dem ut relativt kjapt, så kan dette være en god ide å gjennomføre, da nye regler sier at registrerte saker skal slettes umiddelbart etter at de er oppgjort. Dette vil hjelpe deg å få innvilget et lån uten sikkerhet.

Hvordan søke om lån uten sikkerhet?

Såfremt du ikke har betalingsanmerkninger, og passerer kredittsjekk, og oppfyller minstekravene for å søke, så kan du signere med BankID for å få søknaden godkjent.

Finanstilsynet

Finanstilsynet er et selvstendig myndighetsorgan som arbeider med grunnlag i lover og vedtak fra Stortinget, Regjeringen og Finansdepartementet. Alle banker og finansinstitusjoner er regulerert av Finanstilsynet.

Hvilke lånetilbydere kan gi lån uten sikkerhet?

Noen av bankene som er representert gjennom de ulike sammenligningstjenestene ovenfor er: Santander Consumer Bank, BN Bank, Express Bank, EasyBank, YA Bank, DNB, Nordax Bank, Komplett, BlueStep Bank, Resurs Bank, Gjensidige, Bank Norwegian med flere.

Rull til toppen