Lån Uten Krav til Inntekt

lån uten krav til inntekt bilde

For kandidater med dårlig eller ingen inntekt, er lån vanskelig å få godkjent når det ikke blir stilt noe som sikkerhet. Det finnes en rekke lånealternativer som tilbys, og selv når du søker om et forbrukslån uten sikkerhet uten å ha registrert inntekt fins det måter å få det grønne lyset. Det er noen få tilbydere som kan gi deg lån uten krav til inntekt.

Her er leverandører som tilbyr lån uten krav til inntekt:

Mens det er sant at låneleverandører er forsiktige når de vurderer låntakere, forstår de at enkelte scenarier som resulterer i disse dårlige vurderingene, er utenfor kontrollen av kandidaten. Så når det gjelder godkjenning av lån uten sikkerhet eller inntektskrav, er det veldig individuelt hva som blir resultatet.

Søkerne om lån uten inntektskrav er nødt til å godta noen dyre kompromisser hvis de skal få innvilget et lån. Disse kan bestå av høyere rente, lav lånebegrensning og strengere kostnader. Med den riktige lånetilbyderen kan vilkårene for lånet i det minste være konkurransedyktige.

Hvorfor inntekter er så viktig for å få lån

Inntekter er svært viktig når det gjelder å søke usikrede personlige lån. Det er nødvendig å vise evnen til å foreta de nødvendige utbetalingene, og størrelsen på månedsinntektene kan gjøre dette. Men inntekter er ikke den eneste bekymringen som långivere har. Kandidatens gjeldsbelastning er uten tvil mye viktigere. Dette er siden det avslører mengden av tilgjengelig overskytende inntjening for å kunne foreta betalinger på nye lån.

Hvis en søker har en månedlig inntekt på 40.000 kr, men har eksisterende månedlige forpliktelser på 35.000 kr, hviler godkjenningen uten sikkerhet på kun 5.000 kr igjen. Da er det ikke mye igjen for å betjene noe stort lån i allefall. Og man bør ha litt handlingsrom i økonomien som gjør at hvis det oppstår uforutsette ting, så kan man betale for dette av egen lomme.

Sårbarhet ved for høy gjeldsgrad

I utgangen av 2018 hadde nordmenns gjeld økt til godt og vel 3600 milliarder kroner fordelt på de knappe 5,3 millionene innbyggere i landet. Dette utgjør et gjennomsnitt på vel 679.000 kroner per innbygger. Men dette tallet er nok høyere i forhold til dem som faktisk har gjeld. Man kan ikke regne med barn, samt dem som er gjeldfrie og dem som har formuer. Det vi har sett er at boliggjelden har økt betraktelig, og mange unge mennesker der ute har lånt seg opp til smertegrensen for hva de klarer å håndtere.

Ofte har begge foreldre godt betalte jobber, og da er det fristende å låne ekstra mye for å få seg drømmehjemmet. Men det skremmende få tar innover seg er at renta er ekstremt lav. I skrivende stund er styrinsrenten på 0,75% og har vært nede i 0,5%, noe som er historisk lavt. Norges bank’s prognoser viser at den godt kan havne opp mot 2% i løpet av 2021, og kanskje enda høyere. Dette kan føre til at mange som er maksbelånt i dag vil få store problemer med å betale for seg, siden man akkurat klarer avdragene per i dag.

Se for deg dette scenarioet: Dere er 2 voksne i husstanden. Begge to er nyutdannede og har gode jobber i godt betalte stillinger. Dere slo til på drømmehuset når renta var så lav, og klinte til med ny garasje og to nye biler i samme slengen. Dette gjør at dere håndterer de store lånene på en ok måte, men har det ikke veldig romslig økonomisk. Så spoler vi fram til 2020, og renta har hoppet opp til 1,75%. En av dere har blitt ufør. Dere har enormt store problemer med å betale, men det halter rundt på et vis. Et år frem i tid. Jobben din har nedskjæringer på grunn av økonomien, og du er nødt til å finne deg en ny jobb, antageligvis til vesentlig dårligere lønn. Hva skjer nå?

Belastningene og sårbarheten når det kommer til gjeldsbyrde kan være enorme hvis man ikke har dette i bakhodet når man låner penger. Alt skal betales tilbake, og rentene er ikke låste. Man kan selvfølgelig få fastrente på boliglånet, men det er bare for en periode på maksimalt 5 år. Og på den tiden kan renta ha hoppet opp kraftig, sånn at avdragene kan blir vesentlig større etter at fastrenteperioden er over. Så vårt råd er måtehold når man låner penger. Og se til at man har handlingsrom i økonomien til uforutsette ting.

1 av 5 tror ikke at Norges Bank kommer til å sette opp renten. (Les artiklen fra E24 her). Jeg mistenker at dette er fordi bankfunksjonærer og rådgivere i småbankene ikke er tydlige nok på at dette scenariet vi lever i nå med historisk lav rente, er noe som ikke kommer til å vare. Har hørt mange av mine venner si at «Hun i banken sa at renten kom til å være så lav i mange år fremover», eller at «vi som har så høy inntekt, og renta som er så lav kan låne ekstra mye». Dette er en farlig trend. Vi må ikke glemme at renta har vært så høy som hele 13,6% i årene 1986-1987. Dette er ekstremt høyt i forhold til dagens rentenivå, men vi må ikke glemme at det kan skje igjen.

Hvorfor långivere gir usikrede lån til kandidater uten registrert inntekt?

Det som gjelder for alle typer lån er at man ikke har registrert betalingsanmerkninger. Dette ligger helt i bunn, og beviser at lånesøker iallefall gjør alt han kan for å betale tilbake sin gjeld. Så kommer inntektskravet i neste rekke. Banker som er villige til å utstede lån til en person uten inntekt er mer risikovillige, og de vet også at inntektssituasjonen kan være forbigående og midlertidig. Man kan være i situasjonen der man venter på en avklaring når det gjelder stønad fra NAV, det kan være konkurs i bedriften man jobbet i og venter på lønnsgaranti fra lønnsgarantifondet og endel andre ting.

Lån uten kredittsjekk

Det er godt forstått blant utlånsinstitusjoner at dårlige kredittkunder er statistisk mer interessert i å rekonstruere sin kredittverdighet enn å forverre den. Men banker vil alltid lete etter muligheten for sikkerhet for sine penger, og har man mistet kredittverdigheten sin, men har eiendeler som bolig etc. å stille til sikkerhet vil dette gjøre det mye lettere å få innvilget sin lånesøknad.

Så hvordan går du frem for å få lån uten inntektskrav?

Du kan forsøke å søke hos en eller flere av tilbyderne på lista ovenfor. Det er ikke så veldig mange som tilbyr lån uten krav til inntekt, da de fleste har minimum 200.000 kr som sitt krav. Men disse tilbyderne finnes altså, og du er velkommen til å søke. Det gis dog aldri noen garanti for at du får innvilget lån.

Denne siden samarbeider med utvalgte tilbydere av lån, og er utviklet med et kommersielt formål. Informasjonen på denne nettsiden må ikke anses som fullt dekkende for markedet.

Rull til toppen