Mobilabonnementene med Fri Databruk

Mobilabonnement Fri Data fra ICE
ICE har det klart rimeligste alternativet for mobilabonnement med fri databruk på markedet. Og største gjennomsnittlig hastighet også. (Foto: ICE.no)

Endelig mobilabonnement med fri bruk av data!

Hvor deilig er det ikke at man endelig kan bruke mobiltelefonen helt fritt og surfe ubegrenset? Dette har veldig mange av oss storbrukere ventet på. Først var Chili mobil ute med dette, men det anser vi som det dårligste tilbudet av dem som er ute med fri databruk. Nettopp fordi at dersom du passerer dagsgrensen på 5 GB blir du nedsatt til 3 Mbit/s hastighet. Derfor er dette abonnementet lite egnet til å bruke som hjemmebredbånd for dem som ønsker det. Så vi skal heller ta en nærmere titt på ICE, og Telia sine varianter av disse abonnementene.

Førstnevnte gir deg hele 1000 GB med god hastighet på opptil 10 Mbit/s i sitt abonnement med fri nedlasting av data. Etter det er det er det stopp fullstendig. Men når det er sagt er teknisk umulig å bruke opp hele 1000 GB eller en Terabyte som det også heter. Kompromisset er at du må klare deg med begrenset hastighet hele veien. Dog er 10 Mbit/s rikelig for de fleste, og det er absolutt nok for å streame film med HD kvalitet også, så ingen problemer her.

Telia sin versjon er noe annet utformet. Her får du fullt skuv av det nettet klarer å levere. Teoretisk hastighet opptil 220 Mbit/s. Men når du da har passert 40 GB nedlastet må du klare deg med 3 Mbit/s. Dette er også rikelig hastighet for å få gjort det meste, og det går også an å streame film med. Se oversikten nedenfor, så får du alle detaljene du trenger for å bestemme deg.

Telia X
✔ Høyest hastighet inntil 40 GB
✔ Meget god dekning
✔ 3 Mbit/s etter 40 GB
✔ Ingen dagskvote
✔ 579,- per mnd.
✔ Kan fint brukes som hjemmenett
ICE Data Frihet
✔ Høyest gjennomsnittshastighet
✔ Meget god dekning
✔ 10 Mbit/s hele tiden
✔ 1000 GB kvote
✔ 398,- per mnd.
✔ Kan fint brukes som hjemmenett

Vi mennesker ønsker total frihet på nettet

Hvorfor skal man være bundet til lover, regler og begrensninger av alle slag, når det eneste vi innerst inne ønsker oss som mennesker er å være fri. Dette gjelder selvfølgelig også på nett, og hele tiden ha datakvoter i bakhodet virker meningsløst. Problemet med databruk er at den øker i en voldsom hastighet år for år, og våre krav til bildekvalitet, lydkvalitet og ikke minst hvor mye vi bruker nettet blir også større etterhvert som tiden går.

Men internett bygges ut i mange former. Alt fra fibernett til høyhastighets mobilnett i form av 4G+, og snart 5G. Da økes kapasiteten også. Så selv om filmer ikke bare skal være i HD men også 4K og meget sannsynlig snart 8K, kreves det større og større hastigheter og dermed også mere datakvote til all denne nedlastingen.

Fri data – Telia

Telia på banen med fri bruk av data på mobilabonnement
Telia kliner til med ubegrenset bruk av data på sitt nye mobilabonnement, Telia X. (Foto: Telia.no)

Telia er som sagt sist ute med å tilby mobilabonnement med fri bruk av datatrafikk. Men det gjør dem ikke til noen tapere av den grunn. Telia har et svært raskt 4G nett som er meget godt utbygd i Norge, og du får intet tak på forbruket overhodet, bare det at etter 40 GB på en måned må du klare deg med 3 Mbit/s. Dette gjør at du kan streame voldsomt mye HD film inntil du må gå over til litt lavere kvalitet etter dette. Og er det kun til å snappe, facetime og surfe skulle man tro at 40 GB holdt godt utover måneden. Prisen er 579,- per måned.

ICE fri data

ICE har altså gjort tingene en smule annerledes. Du vil aldri klare å bruke opp kvoten, selv om du prøver aldri så iherdig på det. Vel, uten å være skråsikre på dette, så vil du uansett måtte se på HD film i 14 dager sammenhengende for å nærme deg 1 TB. Men du har vel kanskje litt andre ting å gjøre også? Så i praksis er ICE sitt Data Frihet abonnement fri bruk på. Merk at dette gjelder kun i ICE sitt eget nett som heter ICE+, og som har 89% befolkningsdekning i Norge. Har du ikke ICE+ dekning er det roaming over til Telia’s nett, og da er det den opprinnelige kvoten som gjelder. Du må ha et 6-30 GB abonnement i bunnen for å få Data Frihet. Minste pris er 398,- per måned som gjør dette til billigste mobilabonnement med fri data.

ICE sitt abonnement er også det som gir deg gjennomsnittlig best hastighet i forhold til datamengden, og dette abonnementet kan fint deles med andre enheter i husstanden som PC’er, nettbrett eller TV. Fint for dem som sliter med dårlig hjemmebredbånd.

«- Vi har vært opptatt av å lansere en tilleggstjeneste som skal leve opp til de forventningene kundene har. Det handler om god pris, ingen bindingstid, god hastighet for surfing og strømming i HD-kvalitet og mer enn nok data. Kundene kan nå prøve tjenesten og om de ikke er fornøyde kan de skru den av innen 30 dager og få pengene tilbake uten diskusjon, sier Helgaker. Han tror de færreste vil ønske seg tilbake til kun ordinært abonnement etter å ha aktivert den nye tjenesten.»

Hva sier framtiden om mobilabonnement og fri data?

Hvem vet? Vi kan ikke spå fremtiden, og det kan heller ingen andre. Men hvis vi ser på statistikker over for eksempel databruk, kan vi vel gjette oss til at vi vil kunne få totalt begrensningsløs databruk på mobil i nær fremtid. Se bare her:

dataforbruk mobiltelefoni verden over
Det ligger an til å få en kraftig økning i dataforbruk på mobiltelefon i de neste årene. (Foto: Ericsson.com)

Skaff deg mobilabonnement med fri nedlasting her:

Telia X
✔ Høyest hastighet inntil 40 GB
✔ Meget god dekning
✔ 3 Mbit/s etter 40 GB
✔ Ingen dagskvote
✔ 579,- per mnd.
✔ Kan fint brukes som hjemmenett
ICE Data Frihet
✔ Høyest gjennomsnittshastighet
✔ Meget god dekning
✔ 10 Mbit/s hele tiden
✔ 1000 GB kvote
✔ 398,- per mnd.
✔ Kan fint brukes som hjemmenett
Rull til toppen