Mobilt Bredbånd

mobilt bredbånd utendørs familie

Mobilt bredbånd med 300 GB datakvote

Har du en stor familie og er nødt til å være på mobile løsninger for å få en ordentlig og stabil internettforbindelse hjemme? Da har du behov for mye data. Og data rollover. Det er ikke noe å legge skjul på at i dagens samfunn er internett noe av de viktigste tjenestene man abonnerer på.

TV er langt fra det viktigste, siden man faktisk kan streame masse via bredbåndet sitt, og da blir liksom parabol / Kabel-TV abonnementet litt overflødig. Det er lettere å være uten TV signaler enn internettforbindelse. I oversikten nedenfor har vi tatt med samtlige abonnement fra de 3 beste leverandørene av mobilt bredbånd i Norge. Som du ser helt nederst er det kun 1 leverandør som tilbyr mobilt bredbånd med 300 GB kvote.

Mobilt bredbånd oversikt:


 

Så hvilke leverandører kan levere skikkelig mye data til deg via mobilt bredbånd, og til hvilke priser?

Vel, det finnes i hovedsak 3 ulike nettverksoperatører i Norge i dag. Disse er henholdsvis Telenor, Telia og ICE.net. Sistnevnte har virkelig sett behovet for å utvide datapakkene som er tilgjengelige med hele 50% i forhold til de største fra Telia og Telenor som er på 200 GB i dag med Data Rollover. Og det faktisk til omtrent samme pris.

Så ikke nok med at du får vesentlig mer data, men det koster ikke noe mer dersom du hadde hatt en av de største pakkene fra disse to leverandørenene. Andre leverandører som Talkmore, Chili Mobil eller Saga Mobil kommer ikke i nærheten av dette med sine usle 100 GB.

ICE.net er den eneste leverandøren i dag som tilbyr mobilt bredbånd med 300 GB og Data Rollover. Og akkurat nå er det kampanjetilbud med halv pris i 6 mnd. Da sparer du nesten 2400 kroner.

mobilt bredbånd hastighet bilde av signal

Hva med hastigheten på Mobilt Bredbånd?

ICE sin teknologi har som med de andre operatørene gjennomgått mange forandringer igjennom årene som har gått, og til tross for at de to største, Telia og Telenor lover de høyeste makshastighetene, er det lite som tyder på at dette har noe vesentlig å si for bruken, da man skjelden oppnår dem i det hele tatt. Og så kommer det an på om du er i dekning for 4G eller 4G+. Dette har mye å si da det er stor forskjell på måten data pakkes og sendes, og med 4G+ vil du få en vesentlig høyere makshastighet. Men så er det jo slik at jo flere brukere som er på og bruker mye hastighet vil føre til at den opplevde hastigheten for hver enkelt reduseres. Så ikke heng deg opp i makshastigheter så mye. Pris og dekning er også viktige ting, og for å si det sånn så har alle tre operatører gode mobilnett.

Mobilt Bredbånd – Ubegrenset Data?

Ja her har vi enda en stund fremover før vi ser noe slikt som mobilt bredbånd uten begrensning. Vi har fulgt markedet i årevis og vi ser tendensen ja, men ennå er det nok for mye for operatørene å hente på å begrense bruken. En annen ting er kapasiteten. Den bør bygges ut og ikke bare tilgjengelige makshastigheter, da det er kapasiteten som faktisk betyr noe. Hva nytter det med 300 Mbits hvis du ikke får mer enn 10 Mbits? Men igjen, her er ICE.net tidligst ute å tilby hele 300 GB med Data Rollover og halv pris i 6 måneder.

Mobilt bredbånd – alt du trenger å vite

Mobilt bredbånd er internettforbindelse mens du er på farten. I motsetning til fast bredbånd hvor du må koble til Internett med en kabel eller en trådløs tilkobling, kan du bruke mobilt bredbånd når du er ute og farter rundt omkring.

Hva er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er en internettforbindelse som er avhengig av mobilnett. Du kan koble til nettverket via en mobil enhet, for eksempel et nettbrett, bærbar datamaskin eller smarttelefon, trådløst, uansett hvor du er (så lenge der er dekning). De fleste mobile enheter i dag kommer med lett bygget mobilt bredbånd tilpasningsevne for å tillate internettilgang gjennom tjenesteleverandører.

Hvis en datamaskin, 3G eller 4G-enhet ikke har den innebygde tilgjengeligheten for mobilt bredbånd, kan du opprette det med følgende gadgets: USB dongles: En ekstern data dongle plugger inn i USB-porten på enheten. USB dongelen gir tilgang til internett via en mobilnettleverandør.
Datakort: Dette er SIM-kort som gir tilgang til bredbåndsnett. Kortene settes vanligvis inn i SIM-sporet på mobilenheten. Enkelte SIM-kort tillater data og samtaler, mens andre er kun rene datakort.

MI-FI-enheter: Dette er internettgrensesnitt som kan aktivere mobilt bredbåndsdeling for rundt ti gadgets. Det er som en bærbar WI-FI-enhet eller hotspot som fungerer på samme måte som ruter. MI-Fis kobler til 4G og kringkaster dataene slik at du kan koble til trådløst med bærbare datamaskiner eller mobiltelefoner. Blant alle mobile bredbåndsaktiverende enheter er USB dongelen den mest populære.

Slik kobler du til mobilt bredbånd

Hvis du har en 3G eller 4G-aktivert telefon eller nettbrett, er det enkelt å koble til mobilt bredbånd. Du må klikke på nettverksikonet på enhetene dine for å slå på data. Første gangs brukere må sannsynligvis aktivere en mobil bredbåndskonto med abonnementsnummer og passord. Men Internett-leverandørene av mobilnett (ISPS) gir en enkel å forstå- trinnvis veiledning for å sette opp og få tilgang til internett på sine nettverk.

Hva er dekningsstyrken med mobilt bredbånd?

Mobilt bredbåndssignaler er avhengige av 3G og 4G mobilnett over hele landet. Det er master installert på strategiske steder av internettleverandører for å øke dekningen. Likevel er det steder hvor signalstyrken kan forbli dårlig, spesielt i tilfeller der det bor lite folk, som i daler eller åser på landsbygda.

Før du abonnerer på en bredbåndsplan, sjekk ut hvilken leverandør som gir best dekning der du skal oppholde deg mest. Mobilt bredbåndsdekning øker etterhvert som flere sendere blir installert selv i fjerntliggende områder, og etterhvert som enhetsadaptere blir bedre til å fange opp signalene.

Hvorfor skal skaffe meg mobilt bredbånd?

Med mobilt bredbånd er den mest praktiske muligheten du får, bærbarhet. Når enheten er utstyrt med et data-SIM, eller du har en dongle eller en Mi-Fi-gadget, kan du få tilgang til internett på et hvilket som helst sted så lenge det er et 3G/4G signal. Noen ganger bruker folk mobilt bredbånd hjemme for lett internettbruk, for eksempel å sjekke e-post. Sammenlignet med fast linje viser seg å være mye billigere for lett internettbruk.

Mobilt bredbånd er også et godt tillegg til faste bredbåndsforbindelser. I dag lever vi i en sammenkoblet verden hvor praktisk talt all kommunikasjon, mest shopping, læring og underholdning foregår på nettet. Mobilt bredbånd sikrer at du ikke mangler noe av dette på et tog, på gaten, på treningsstudioet eller på ferie borte fra ditt hjem.

Noen ganger kan man miste internettforbindelsen. Dette er den tiden du vil være glad for å ha mobilt bredbånd med deg. Og du trenger ikke engang å ringe en tekniker som kommer til å fikse «eller installere en mobilt bredbåndstilkobling for deg, slik det er tilfelle med fast bredbånd. Dette er klart til å brukes, og en forbindelse som du kan dra nytte av i et midlertidig hjem, eller når du flytter til et nytt sted uten muligheter for kablet internett.

Det er mange fordeler med en mobil bredbåndstilkobling. Imidlertid er det også ulemper som langsomme tilkoblinger, små datapakker og trege enheter. Så igjen er 4G-tilkobling ikke allment tilgjengelig, og hvis det brukes mye, kan det vise seg å være dyrere enn det faste bredbåndet. For å få mest mulig glede av mobilt bredbånd, må du finne den beste avtalen fra en pålitelig ISP (internettleverandør).

Velge mobilt bredbåndspakker

Du må gjøre litt research før du deg mobilt bredbånd. Forsøk å sammenligne pakke tilbud mellom ulike leverandører og velg den som gir deg mest for pengene, og som dekker dine behov. Nedenfor finner du tips for å veilede deg når du velger en mobilt bredbåndsleverandør.

Hvordan er dekningen for mobilt bredbånd i ditt område?

Før du velger deg ut en leverandør, må du først finne ut om det er dekning i ditt område. Mange mobile bredbånds-leverandører har dekningskart for å vise dekningen i hele landet. Dette sikrer at når du kobler deg opp, har du du forhåpentligvis et sterkt nettverkssignal for Internett-tilkobling.

Hvordan planlegger du å bruke mobilt bredbånd?

Vi har forskjellige bruksområder for mobilt bredbånd. Ulike gadgets og planer har varierende egnethet. For eksempel trenger du en dongle eller Mi-Fi når du bruker en bærbar PC når du er på farten. Når du bruker et nettbrett eller en smarttelefon, kan oppkoblingen fungere fint. Hvis du alltid er på veien, vil en Wi-Fi-enhet i bilen være mer nyttig.

Hvor lenge vil du at abonnementet ditt skal vare?

Du kan aldri være usikker på dette spørsmålet. Hvis du er sikker på at du skal bruke ditt mobilbredbånd hver måned, kan du velge en langsiktig avtale med bindingstid på for eksempel et år. Abonnement med binding gir deg som regel kraftig reduksjon i pris. Tvert imot, hvis du skal endre avtalen i løpet av de neste ukene eller månedene, er en 30-dagers avtale mer egnet for deg. Eller en ren avtale uten bindingstid, slik at du kan si opp når du måtte ønske det.

Hvor mye data trenger du på mobilt bredbånd?

De fleste mobilt bredbåndsleverandører har planer som spenner fra 500 MB til 200 GB per måned. Vanligvis er høyere takster dyrere. Hvis databehovene dine ikke er dekket med abonnementet du har valgt, gå for et større et neste måned. Nå har heldigvis operatørene kommet med Data Rollover, noe som gjør at data som er inkludert i planen din ikke blir oppbrukt, blir overført til neste måneds kvote. Og dessuten har en av de norske kommet med en dataplan på hele 50% mer enn konkurrentene. (Hint: ICE). Så det burde holde for selv en stor familie som både streamer og spiller spill.

Rull til toppen