Sammenligning av forbrukslån

sammenligne forbrukslån bilde nøkkel

Sammenligning av forbrukslån

Det å ta opp forbrukslån har blitt stadig mer populært de siste tiårene. Det at man kan få innvilget lån uten å måtte la banken ta pant i ens eiendeler, gjør at mange lar seg friste. Og det med god grunn – ettersom det å ta opp et forbrukslån absolutt kan være fornuftig.

Folk benytter seg av forbrukslån til så mangt. Noen låner større summer for å få råd til for eksempel bil eller båt, mens andre bare trenger en firesifret sum for å kunne kjøpe en ny pc eller betale en over gjennomsnittlig dyr tannlegeregning. I tillegg kan forbrukslån være en gunstig løsning for å få samlet egen gjeld man har fra ulike aktører, slik at ens totale gjeld blir mer oversiktlig og lettere å forholde seg til. Slik refinansiering kan føre til at man sparer tusenlapper.

Viktigheten av å sammenligne forbrukslån

Uansett hva du skal låne penger til, er det viktig at du sjekker ut de ulike bankene og låneformidlerne som tilbyr forbrukslån. Det er viktig å orientere seg om hvilke tilbud som passer deg og din økonomi, beløpet du ønsker å låne og hva du trenger lån til. Husk at forbrukslån er en samlebetegnelse – de ulike typer av lån gis gjerne ulike navn: oppussingslån, billån, refinansieringslån, etc.

Felles for de alle er at man slipper å stille sikkerhet i egen fast eiendom som bil, bolig og båt. Derfor bør du kartlegge hva de ulike tilbyderne tilbyr av forbrukslån, slik at du gjør det mest mulig økonomisk gunstig for deg selv.

Hvor lang nedbetalingstid tilbys, og hvor mye klarer du å tilbakebetale i måneden? Jo mer du kan betale, jo fortere blir du naturlig nok ferdig med nedbetalingen. I tillegg får renten kortere tid til å løpe på. Hvor høyt etableringsgebyr krever de ulike låneformidlere i forhold til hverandre? Og hva med termingebyr og hvordan det påvirker den effektive renten? Hvordan vil minste- og maksrenten påvirke din nedbetaling? Ulike aktører har ulike aldersgrenser for å få innvilget lån, så er du under 25 år bør du undersøke for sikkerhets skyld.

Send inn søknader

Det hele kan virke noe komplisert, men det er det ikke. Det skader heller ikke å sende søknader til de ulike bankene og låneformidlerne for å se hvilke tilbud de er villige til å gi deg. Dette kommer ikke til å koste deg noe som helst, og du trenger selvfølgelig ikke takke ja til noen av tilbudene du mottar. Selv om du ikke trenger å stille sikkerhet i egne eiendeler for å få innvilget forbrukslån, må du regne med at banken tar en kredittvurdering av din økonomiske situasjon når du søker. Dette vil ha en påvirkning på tilbakebetalingsrenten du vil få, og om du i det hele tatt vil få innvilget lån.

Forbrukslån øker stadig i popularitet og gode tilbydere finnes i hopetall. Uansett hva du måtte ønske å få ut av et forbrukslån, bør det være en overkommelig oppgave å finne en formidler med et tilbud som passer deg og din økonomi.

Rull til toppen