Satellittbredbånd – Erfaringer & Vurderinger

Satellittbredbånd Erfaringer og Vurderinger

Vi skal i denne artiklen ta en nærmere titt på hva satellitt internett er for noe, og belyse fordelene og ulempene med dette produktet.

Hva er satellittbredbånd?

Satellittbasert bredbånd kom til verden for mange mange år siden, men da var det skikkelig tregt, og dessuten måtte man ha en egen linje til opplasting, da dette var kun en-veis kommunikasjon. Tiscali var tidlig ute å tilby denne tjenesten til en svimlende pris. Det var de færreste av oss vanlige dødelige som hadde råd til noe sånt.

I dag er det en helt annen sak, da kommunikasjonen er 2-veis, og man ikke trenger mer enn 1 forbindelse. Og hastighetene er meget gode. Prisnivået har også sunket dramatisk, og man trenger ikke betale en formue for en rask og stabil linje via satellitt.

De fleste kjenner til bredbånd som ADSL, Fiberoptikk, Kabel-TV bredbånd, og leverandører som Telenor, Nextgentel, HomeNet, AltiBox og Get. Men ingen av disse kan tilby slike tjenester som det satellittbredbånd kan.

Selskapet som utviklet teknologien heter Tooway, og dette driftes av Via Bredbånd, som leverer høyhastighets internett i 28 land. Satellitten heter KA-SAT og dekker Norge med hele 99% dekningsgrad. Dette betyr at de aller fleste kan faktisk få bredbånd gjennom parabol. Og med opptil 50 Mbit/s hastighet er dette rikelig for de aller fleste, og kapasitet nok for en stor familie.

Få Uforpliktende tilbud på Satellittbredbånd:

Det er ingen forpliktelser, og nå kan du få professjonell montør hjem til deg samt etableringen uten kostnad. Dette har en verdi på 3990,- kr.

Viasat Internett
Dekning i Hele Norge
✅ Hastighet opptil 50 Mbits
✅ Fri Bruk på Alle Abonnement
✅ Perfekt til Hytter
✅ Perfekt til Streaming
✅ Gratis Montør (Verdi 3990,-)
✅ Spesialrabatt Gjennom Søknadsskjema
✅ Uforpliktende Tilbud

Så hvordan fungerer satellittbredbånd egentlig?

For det første må du ha sikt imot sør, da satellitten ligger i denne retningen. En enkel regel for å finne ut om dette kan leveres hos deg, er at hvis du kan motta vanlige TV signaler via parabol, kan du også få satellittinternett.

Det som må gjøres er at du må montere en parabolantenne på husveggen. I denne antenna er det et spesielt LNB hode som både sender og mottar signaler fra satellitten. Når antenna er nøyaktig justert inn, trekker man inn kabelen som er en vanlig coax kabel (parabolkabel) inn i huset, og kobler opp modemet.

satellittbredbånd image

Dette er hva som gjøres i korte trekk. Og mer skal det ikke til for å få raskt internett selv om du bor i såkalte grisgrente strøk. Dette har en blitt en suksess for folk på landsbygda, der det ofte er dårlig eller ikke utbygd med hverken fiberbredbånd, DSL linjer osv.

Satellittbredbånd Erfaringer

Vi som står bak denne nettsiden har hatt gleden av å bruke satellittnett i over 3 år, og det har fungert helt suverent. Selvfølgelig har det vært et par episoder med snø på antennehodet, der man måtte ut å børste av. Og en annet tilfelle med brudd på kabelen. Men det er det hele.

Trikset er å ikke slurve med monteringen og justeringen av antenna når man holder på med dette. Ta deg tid, og bruk fastnøkler til å justere mikrometer for mikrometer til antenna gir perfekt signal, og skru godt fast. Da slipper du å plages. Erfaringsmessig vet vi at mange har slurvet med dette, og det har ført til endel negativ kritikk av tjenesten. Helt ufortjent, for hvis du gjør monteringen riktig har du tilgang på et suverent internett.

Hva er fordelene med satellittbredbånd?

 • Koster omtrent det samme som fiber og annet nett
 • Meget stabil forbindelse
 • Dekning praktisk talt overalt (99% arealdekning i Norge)
 • Høy hastighet
 • Solid antenne som står støtt i sterk vind
 • Perfekt til streaming av film og musikk
 • Nok kapasitet til en stor familie
 • Opptil 50 Mbit/s og Fri Bruk på Alle Abonnement
 • Gratis Montør (Verdi 2000,- (Kommer hjem til deg))

 

Hva er ulempene med satellittbredbånd?

 

 • Egnes ikke til MMO og FPS spill da det er høy latenstid/svartid (500-800ms)
 • Ikke veldig bra egnet til FTP overføringer, da disse går endel tregere enn på andre linjer

 

Konklusjon:

Hvis du er ute etter et internett som hele familien kan ha stor glede av, og ikke spiller FPS (Online skytespill) eller MMO (Flerspiller) eller driver mye med overføringer opp til FTP servere, så har du en suveren forbindelse som du kan både streame Netflix, Spotify, lese email, surfe, og det aller meste som man bruker nettet til.

 

Fyll ut skjemaet hos Via Bredbånd og få et uforpliktende tilbud:

Viasat Internett
Dekning i Hele Norge
✅ Hastighet opptil 50 Mbits
✅ Fri Bruk på Alle Abonnement
✅ Perfekt til Hytter
✅ Perfekt til Streaming
✅ Gratis Montør (Verdi 3990,-)
✅ Spesialrabatt Gjennom Søknadsskjema
✅ Uforpliktende Tilbud

Satellittbredbånd – Erfaringer & Vurderinger
Rull til toppen