Varmepumpe pris

varmepumpe pris bilde

Hvordan finner du riktig pris på varmepumpe i 2020?

Varmepumper er en utmerket kilde til energieffektiv varme og varmt vann til hjemmet eller kontoret. Hvis du leter etter varme- eller kjøleenheter, kan varmepumper godt være den energiløsningen du trenger, da de ikke bare er en grønn teknologi, men er også både allsidige og kostnadseffektive.

Det er mange faktorer du må tenke på når du kjøper en varmepumpe. Disse variablene betyr at installasjonskostnadene kan variere mye. For å få en eksakt pris trenger du et fullstendig tilbud.

Vi kan imidlertid se på prisene du kan forvente å betale. Det er også lurt å innhente tilbud fra flere ulike leverandører før du bestemmer deg. Men dette kan være tidkrevende og endel jobb.

Derfor kan en anbudstjeneste som denne fra BesteVarmepumpe.no hjelpe deg med dette arbeidet. Tjenesten er 100% gratis og uforpliktende, så du velger selv om du vil takke ja til et tilbud eller ikke.

tilbud på varmepumpe knapp

Fordeler med å ha en varmepumpe

Det er flere fordeler med å bruke varmepumper i stedet for tradisjonelle ovner eller klimaanlegg.

Det første er effektivitet. Disse enhetene bruker bare en liten mengde strøm for å snu den naturlige strømmen av varme eller kjøle – det vil si borte fra hjemmet – og kan som et resultat generere opptil tre kilowatt varme for hver kilowatt som brukes.

Varmepumpe priser

Kostnaden for varmepumpeinstallasjon varierer avhengig av flere faktorer. For eksempel hvilken type du velger, hvilken størrelse du har på boligen, virkningsgrad osv.

Et luft-til-luft-system for et enkeltrom starter på ca 15000, mens luft-til-vann varmepumper vanligvis koster mellom 100.000 eller mer, inkludert installasjon. Den eksakte prisen avhenger av faktorer som størrelsen på hjemmet og varmepumpens merke og modell. Dyrere enheter har vanligvis høyere effektivitet.

Geotermiske pumper, noen ganger kalt jordvarmepumper, er dyrere fordi de er installert i bakken. Disse pumpene starter ofte på 170.000 til 250.000 kroner, avhengig av modell.

Tradisjonelle luft luft varmepumper reduserer effektiviteten når uteluften blir kjøligere, noe som betyr at du kanskje fremdeles må stole på en vedovn for tilleggsvarme. Men en varmepumpe kan effektivt utføre dobbeltarbeid ved å tilby både sommeravkjøling og vintervarme, og senke de totale kostnadene du bruker på ovnsrensing, luftkondisjonering og energi.

Ting å ta med i vurderingen

Når du skal velge varmepumpe til din bolig er det mange ulike ting å tenke på. Som for eksempel:

Velg riktig størrelse på varmepumpe

Som enhver HVAC-komponent, er det viktig å velge riktig størrelse varmepumpe. Hvis varmepumpen din er for liten, vil den slite med å varme opp hjemmet ditt tilstrekkelig. Hvis den er for stor, kan den kanskje ikke oppnå optimal effektivitet.

Det er ingen oppgave å beregne husets oppvarmingsbelastning for den gjennomsnittlige huseieren. Ring en erfaren VVS-tekniker for å gjøre beregningen for deg. Basert på disse beregningene, vil teknologien gi deg råd om de beste enhetene for oppvarmingsbehov og plassbehov.

Forstå varmepumpeeffektivitet

Siden varmepumper utfører oppvarming i vintermånedene og avkjøling i sommermånedene, har hver funksjon en annen energieffektivitetsvurdering. En høyere SCOP (Årsvarmefaktor) betyr at for hver kW du putter inn i pumpa og jo høyere kW du får ut i løpet av et år med drift, jo høyere faktor har du, og ergo en bedre varmepumpe. La oss si at du putter inn 1 kW og får ut 2,9 kW. Da trekker du fra den ene kilowatten du putter inn og sitter igjen med 1,9 kW som man kan si er hentet ut av lufta og som du ikke betaler noe for.

COP (Coeffecient of performance) er det vi på godt norsk kaller virkningsgrad. Dette har med effektiviteten til pumpa å gjøre, men sier mer konkret om hvor mye virkningsgraden er på for ulike gitte temperaturer. COP verdien vil synke ettersom temperaturen utendørs synker, og man får en lavere effektivitet.

Hvordan en varmepumpe fungerer:

 

Finn den beste modellen til ditt bruk

Utseende betyr ikke alltid noe for de fleste VVS-komponenter, men et godt designet utvendig kan ta en varmepumpe til neste nivå. Et galvanisert stålskap kan for eksempel beskytte den ytre enheten mot skader, vær og andre utendørs farer. En pulverlakk og emaljemaling bidrar også til varmepumpens holdbarhet.

Hva er en inverter pumpe?

En inverter-varmepumpe er rett og slett en teknologi som justerer kompressoren trinnløst, kontra en On-Off modell som bruker kun av/på-regulering er mindre effektive og slites ofte ut mye fortere. Disse modellene brukes skjelden i dag.

Hva betyr ordet kjølemedium?

For at en varmepumpe skal i det hele tatt fungere trenger en et såkalt kjølemedium. Dette er en gass som heter R410A, og den veksler aggregattilstand mellom flytende form og gassform for å kunne oppta eller avgi varme. Så den henter varme fra utelufta, og så går den gjennom en radiator på innedelen for å avgi varmen eller kulden dersom du bruker den som aircondition.

Den vanligste typen varmepumpe er luft-til-luft. Her er fordelene:

– Luft til luft-varmepumper er universelle når det gjelder oppvarming i den kalde årstiden og luftkjøling i løpet av de varme sommerdagene.

– Lave installasjonskostnader.

– Det er ikke nødvendig å bore borehull eller bruke dyrt utstyr for å installere en luft luft varmepumpe.

– Disse pumpene har en betydelig varmeoverføringskapasitet.

– Det er ikke nødvendig å installere komplekse varmedistribusjonssystemer, som radiatorer eller gulvvarme.

– Brukervennligheten sikres av autonome klimakontrolltermostater, som automatisk overvåker pumpens funksjonsparametere.

– Pumpens samlede kostnader (installasjons- og driftskostnader) skal ikke overstige nivåene en person med en gjennomsnittlig inntekt ville være komfortabel med.

– Luft-til-luft-varmepumper er svært effektive, og deres sesongeffektivitetsvurdering (SCOP) når 3.0-4.0, noe som betyr at for hver 1 kW strøm genereres 3 til 4 kW varme.

– Pumpens bakgrunnsstøy er ubetydelig og representerer dermed ikke en irritasjonsfaktor for folk som vil finne seg i samme rom med pumpens innendørsenhet.

– Luft-til-luft varmepumper har ingen innvirkning på rommets inneklima.

– Det er miljøvennlig å varme opp eiendommen ved hjelp av en luftkilde-varmepumpe.

– Varmepumpen frigjør ikke skadelige gasser eller komponenter i atmosfæren.

Varmepumper vil øke strømregningen din – men senker kostnadene totalt sett

Hver enkelt varmepumpe som brukes daglig vil øke strømregningen din. Imidlertid vil varmepumpen redusere oppvarmingsutgiftene dien tilsvarende.

I visse varmere klimaer kan varmepumper være den eneste kilden til vintervarme. Imidlertid, her i Norge, anbefaler vi at de fleste hjem har både en primær og en sikkerhetskilde for varme i veldig kalde dager eller i lange perioder med lave temperaturer hvor varmepumper vil ha problemer med å komme seg etter varmetap.

Disse andre kildene kan være olje, gass, propan, elektrisk eller vedfyring som er det mest vanlige å ha. Har man en såkalt «Norden-pumpe» er denne tilpasset nordiske klimaforhold, og er stabil og yter varme så lavt som ned til -25°C.

Prisrelaterte søk er populære i søkemotorene:

Noen populære søk i Google: varmepumpe prisjakt, daikin varmepumpe pris, panasonic varmepumpe pris, varmepumpe test 2019, billig varmepumpe jula, varmepumpe elkjøp, toshiba varmepumpe, megaflis varmepumpe. Som du sikkert ser er det flere kjente merker som er populære, samt at man ønsker best mulig pris på varmepumpe. Det får du enkelt ved å bruke sammenligningstjenesten som vi beskriver nedenfor.

Få priser på varmepumper som er tilpasset nordiske forhold

Ønsker du uforpliktende pristilbud på kvalitets-varmepumper inkludert installasjon kan vi trygt anbefale tjenesten BesteVarmepumpe.no. Da vil du få flere ulike tilbud på den typen pumpe du er ute etter fra mange ulike leverandører. Så velger du enkelt det tilbudet du synes er best. Kjapt, enkelt og smart.

tilbud på varmepumpe knapp

Rull til toppen