Webhotell

webhotell server hosting bilde

Webhotell – 3 Kvalitetsleverandører

«Et webhotell er en tjeneste på en webserver som gjør en bruker i stand til å publisere filer på internett. Det vanligste er å bruke et webhotell til å publisere hjemmesider.» (Wikipedia)

Er du ute og leter etter webhotell og leverandører av hostingtjenester i Norge, trenger du ikke lete noe lengre. Vi har samlet 3 av de desidert beste tilbyderne på markedet. De har alt du trenger som en liten, nyoppstartet bedrift, alt du trenger for å vokse opp, og til din bedrift har blitt stor og krever mye av sin hostingleverandør. Disse tre tilbyderne har også noen av markedets laveste priser, og den vi anbefaler sterkest og som også er den mest populære gir deg fantastisk mye for pengene.

Cliché
Pris fra 19,- / mnd.
✓ 1000-vis av Kunder
✓ 4/5 Stjerner hos Trustpilot
✓ Opptil 4 mnd. Gratis
✓ Support fra kl 10 - 15
✓ Gratis Teknisk Support
✓ Støtter Wordpress
✓ Støtter Joomla!
✓ Støtter Drupal
✓ Ubegrenset Båndbredde
✓ Maks 200 E-postkontoer
✓ Gratis SSL Sertifikat
✓ Priser fra 1,- per mnd.
✓ Kontrollpanel
✓ 99,95% Mål for Oppetid
✓ Servere i Danmark
PRO ISP
Pris fra 10,- / mnd.
✓ Over 40.000 Fornøyde Kunder
✓ 5/5 Stjerner hos Trustpilot
✓ 30-Dagers Pengene Tilbake Garanti
✓ 24/7 Kundeservice på Chat, Epost og Tlf
✓ Gratis Teknisk Support
✓ Støtter Wordpress
✓ Støtter Joomla!
✓ Støtter Drupal
✓ Ubegrenset Båndbredde
✓ Ubegrenset Antall E-postkontoer
✓ Gratis SSL Sertifikat
✓ Priser fra 10,- per mnd.
✓ Cpanel Kontrollpanel
✓ 99,9% Garantert Oppetid
✓ Servere i Norge
ONE
Pris fra 17,- / mnd.
✓ Over 1500.000 Kunder i 149 Land
✓ 4/5 Stjerner hos Trustpilot
✓ 15-Dagers Pengene Tilbake Garanti
✓ 24/7 Kundeservice på Chat
✓ Gratis Teknisk Support
✓ Støtter Wordpress
✓ Støtter Joomla!
✓ Støtter Drupal
✓ Ubegrenset Båndbredde
✓ Ubegrenset Antall e-postkontoer
✓ Gratis SSL Sertifikat
✓ Priser fra 17,- per mnd.
✓ Kontrollpanel
✓ Ingen Opptid Garanti (Men Svært Lite Nedetid)
✓ Servere i Danmark

Webhotell – Det du trenger å vite

Hvis du eier et nettsted, må du alltid være tilgjengelig for både dine nåværende kunder og alle potensielle nye kunder. Dette betyr at når kundene dine skriver inn nettadressen til nettsidene din mens de er på Internett, prøver de å finne informasjonen som er tilgjengelig på nettstedet ditt. Det kan de gjøre det til enhver tid på dagen uten å møte begrensninger eller hindringer. Ved å bruke webhotelltjenester er nettstedet ditt tilgjengelig 24 timer i døgnet for alle som prøver å få tilgang til nettstedet. Dette, uavhengig av klientens fysiske plassering, eller nettstedets serverplassering. Å ha et nettsted som ikke bruker et professjonelt webhotell kan være irriterende for de besøkende, deg selv, og også for dine kunder. Her er alt du trenger å vite om webhotell.

Hva er et webhotell?

Når en nettstedseier leier, kjøper eller sikrer plass på en ekstern server, kjøper de en webhotellstjeneste. Dette er en plattform som fungerer som en leilighet som nettstedet ditt skal bo i. Jo større plass du trenger, desto høyere er prisen du må betale. Det finnes mange webservere som tilbyr webhotellstjenester. En slik webserver er den berømte Linux serveren. Men hva gjør du med denne lagringsplassen du har leid? Diskplass kan brukes til hjemmesider, publisere bilder, skript, nettsider, e-postadresser eller kontoer, blant annet, og en rekke andre ting. Som nettstedseier har du alltid muligheten til å designe nettstedet selv eller få nettstedet ditt professjonelt designet av en erfaren webdesigner. Deretter kan du laste opp innhold til webserveren. Webhotell og webhosting er stort sett det samme og brukes om hverandre. Med en webhotell-tjeneste er du sikker på at du aldri vil oppleve problemer med å laste inn nettstedet ditt. Internettforbindelsen er alltid god og hastigheten er rask.

Hvorfor du trenger et webhotell eller en webhost?

Å eie et nettsted med et bestemt domenenavn er bare toppen av isfjellet. Det er så mye mer som går inn i skapelsen av nettstedet ditt for å sikre at det ikke bare er tilgjengelig, men at det gir et positivt inntrykk til dine besøkende. Et domenenavn tjener bare som en adresse der besøkende som søker etter nettstedet blir henvist til. For at de besøkende skal kunne se innholdet på nettstedet ditt, trenger du imidlertid en webserver eller et webhotell hvor du kan lagre bilder, artikler, skript, nettsider, hjemmesider og andre typer innhold.

Nivåer på webhotell eller web hosting-tjenester

Webhotell og hosting tilbyr tre nivåer av tjenester. De inkluderer;

High end hosting

Dette er en web hosting service som er priset ganske høyt i forhold til andre nivåer av web hosting tjenester. Her er du garantert verdi for pengene dine. En high end webserver gir deg enestående ytelse, god kvalitet og prisverdig teknisk støtte.

Budsjett hosting

Dette er en webhotell service som er rimelig for mange som er ute etter slike tjenester. Prisene er vennlige og kvaliteten på tjenesten er prisverdig. Oppstartsselskaper vil finne at budsjett hosting-tjenester er  verdifulle og praktiske, og man kan få eksemplarisk service, mens man ikke tvinges til å grave for dypt i lommbøkene.

Gratis webhotell

Her påløper det ikke noen kostnader med tanke på drift av ditt webhotell. Dette er et godt alternativ for den bedriftseieren som er helt i startgropa, og opererer på et svært stramt budsjett. Det er imidlertid mange begrensninger som følger med å velge å bruke en gratis webhotelltjeneste. Kvaliteten på service og ytelse er betydelig lavere sammenlignet med de ovennevnte nivåene. I tillegg, hvis du støter på problemer og du vil ha dem løst, kan det hende du finner det vanskelig å få hjelp gjennom teknisk støtte.

Vær også oppmerksom på at webhosting selskaper som belaster høyere priser gir deg mer plass til dine behov og kundens behov. På den annen side gir gratis webhotell tjenester deg mindre plass, som kan være nok for et oppstartsside, men når du vokser, kan du bli tvunget til å søke etter en førsteklasses service som gir deg verdi og bekvemmelighet.

Hvordan vet du hvilket webhotell og hostingservice som er riktig for deg?

Ulike typer bedrifter krever ulike typer tjenester innen hosting / webhotell. Noen tjenester har som en del av deres pakke at de kan hjelpe deg med å designe nettstedet ditt, men andre web hosting-tjenester gir deg den plassen du leier og lar deg sette opp ditt eget nettsted og finne veien rundt problemer som f.eks.  PHP programmering. Når du velger et webhotell eller hosting da, er det visse funksjoner du bør være interessert i å identifisere. De inkluderer;

Mengden båndbredde du trenger

Når du ser etter en webhotell leverandør, bør du vite hvor mye diskplass du vil kjøpe. Hvis nettstedet ditt for eksempel har mange nettsider, grafikk, og du sannsynligvis vil ha et stort antall personer som besøker nettstedet ditt, vil du trenge en webserver som gir deg mer båndbredde og diskplass. Ubegrensede planer gir deg for eksempel ubegrenset plass for å laste opp så mye innhold eller data som du vil ha på webserveren. Dette tilbyr blant annet vår anbefalte leverandør One.com og til en helt sykt billig penge.

Serverens svartid bør også være kort. Statistikk viser at hvis det tar lengre tid enn 3 sekunder å laste inn hjemmesidens hjemmeside, vil den besøkende forlate nettstedet før det har åpnet, og heller klikke seg inn på et annet nettsted. Da har man plutselig tapt en potensiell kunde.

Viser webhotell tjenesten at den er pålitelig?

I webhotell og hostingverdenen er det et viktig ord som heter oppetig. Oppetid refererer til hvor mye tilgjengelighet som tilbys av hostingselskapet for nettstedet ditt. Det er tilrådelig å velge hostingselskaper som tilbyr deg oppetid på minst 98 prosent. Dette betyr at minst 98% av tiden er webserveren oppe og går, og selvfølgelig da også din nettside. Sjekk alltid, selv etter at du har kjøpt tjenesten, at leverandøren holder sitt ord og gir deg så mye tilgjengelighet som de sa de ville. Det finnes gratis tjenester for å sjekke om ditt webhotell holder ord, som f.eks. Monitor.us. Her setter du opp en sjekkplan for din nettside, og så vil tjenesten sjekke om nettsiden og server faktisk er oppe, for så å sende deg rapporter på dette nå og da. Her kan det også kjøpes mer professjonelle planer, men gratisversjonen fungerer godt til å begynne med.

I tillegg kan du være en proff når det gjelder PHP-programmering, men du må vite at hvis du støter på problemer, kan du stole på kundeservice, slik at de svarer raskt når som helst på døgnet hvis du trenger hjelp. Teknisk støtte må også være tilgjengelig på en rekke plattformer som telefon, chat eller e-post.

Er denne webhotell tjenesten kompatibel med dine behov?

Mange webhosting selskaper er kompatible med Windows operativsystem. Med Windows operativsystem kan du bruke kontrollpanelet til å endre visse innstillinger på nettstedet ditt. Det er alltid lurt å dobbeltsjekke og sørg for at webserveren du endelig har valgt  støtter operativsystemet du bruker. Ellers kan det hende at du må bytte fra det vanlige operativsystemet til det som er på webhotellet ditt.

Hvor sikkert er webhotellet?

Er du skjermet fra de nysgjerrige øynene til elektroniske kriminelle, eller gjør det webhotellet du velger en god jobb med å beskytte deg mot angrep og hackere? En god webserver har funksjoner som brukerautentisering, brannmurer og daglig sikkerhetskopiering. I tillegg kan du motta e-post eller telefonvarsler og varsler når noen med en ny enhet (datamaskin) prøver å få tilgang til nettstedet ditt.

Webhotellets plassering og antall servere

Jo høyere antall og bred spredning av webservere, desto bedre er det for dem å betjene dine behov. Velg servere som er nærmere deg. På denne måten påvirkes kvaliteten og hastigheten i positiv retning.

Med de ovennevnte punktene kan man enkelt identifisere den webhotell og tjenesteleverandøren som passer. Enten din bedrift er en oppstartsvirksomhet eller en etablert bedrift, er du nå i stand til å identifisere et hostingfirma som tilfredsstiller alle dine behov.

Svar på vanlige spørsmål om webhotell

Mange som leter etter den riktige webhotelltjenesten har en tendens til å ha de samme typene spørsmål. Disse spørsmålene inkluderer;

  1. Hvor mye penger koster det å kjøpe diskplass på en webserver?

Kostnaden er hovedsakelig bestemt av hvor mye diskplass du vil ha, og kvaliteten på tjenesten du leter etter. En god webserver vil ha kostnader så lave som 20 kroner per måned eller så høyt som 100 kr per måned.

  1. Hvis jeg betaler en høy pris, betyr det at jeg er garantert god kvalitet?

Selv om det er vanlig at de beste nettserverne blir høyest prissatt, er det feil kriterie å basere sin vurdering utelukkende på. Som vi har nevnt ovenfor er det mange andre ting som avgjør om en hostingtjeneste er verdt å bruke, og da kan man faktisk mange ganger få utrolig gode tjenester for veldig lite penger. Mens i andre tilfeller så bør man kanskje styre unna billige tjenester som også har dårlige brukervurderinger, oppetid og båndbredde.

  1. Hvilke tillegg er inkludert i webhotellet mitt?

Virkelig gode webservere gir deg hostingplaner som gir deg mye mer enn båndbredden og lagringsplassen du betaler for. Noen ekstratjenester kan være statistikk på nettstedet ditt, f.eks. hvor mange personer som besøkte nettstedet ditt, informasjon om oppdateringer, løsninger på problemer på nettstedet ditt, samt styringssystemer blant annet.

Det er tilrådelig å finne et webhotell med en plan som ikke bare oppfyller dine behov nå, men et som kan vokse etter hvert som bedriften din vokser. Dette eliminerer ulempen ved å måtte bytte webservere når virksomheten din har vokst utover hva din hosting leverandør tilbyr.

Webhotell
Rull til toppen